13. Decembris 2021 17:31
Jaunumi
Dišlera tiesas procesa izspēlē uzvar senatora palīdzes sagatavotā komanda

Sestdien, 11. decembrī, veiksmīgi noslēgusies XXIII prof. K. Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēle studentiem, un uzvaras laurus plūca Latvijas Universitātes komanda ,,Allium Aureum”, kuras trenere ir Senāta Administratīvo lietu departamenta senatora palīdze Anna Patrīcija Mālere. Komandas dalībnieki – Konstance Krieviņa, Agris Ratniks un Niklāvs Alberts Ozoliņš.

Vienu no pusfināliem tiesāja Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa. Viņa atzīst, ka, neskatoties uz to, ka arī šogad epidemioloģisko nosacījumu dēļ komandām bija jāsacenšas attālināti, tas nemazināja izspēlēm raksturīgo sacensības garu. Kāzuss bija aktuāls – par deputāta pienākumu vakcinēties.

Uzvarētāju trenerei Annai Patrīcijai Mālerei ir bagāta tiesas procesa izspēļu pieredze – viņa tajās piedalās kopš 2017. gada Tiesībsarga izspēles cilvēktiesībās. Ieguvusi 1. vietu prof. K. Čakstes civiltiesību izspēlēs 2018. gadā un prof. K. Dišlera tiesas procesa izspēlēs 2020. gadā. Latvijas Universitātes komandas sastāvā piedalījusies starptautiskajā Praisa tiesas procesa izspēlē mediju tiesībās (Monroe E. Price Media Law Moot Court Competotion) 2018./2019. gadā, bet šajā mācību gadā ir komandas trenere šīm sacensībām. Bijusi arī Latvijas Universitātes komandas dalībniece Vilema K.Visa starptautiskās komerciālās šķīrējtiesas procesa izspēlē (Willem C. Vis Moot).

Šīgada Dišlera tiesas procesa izspēlē trenere bija arī Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētājas palīdze Monta Krone, bet viņas komanda pēdējā brīdī no dalības izspēlē atteicās.

Profesora Kārļa Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēle ir ikgadēja Latvijas konstitucionālās tiesas procesa izspēle, kuru līdz 2018. gadam rīkoja Eiropas Tiesību zinātnes studentu asociācija (ELSA) Latvijā un prof. K. Dišlera fonds, bet 2019. gadā tās organizēšanu pilnībā pārņēma prof. K. Dišlera fonds. Šī konstitucionālās tiesas procesa izspēle tiek uzskatīta par senāko un tradīcijām bagātāko nacionālā mēroga tiesas procesa izspēli Latvijā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties