22. Decembris 2021 13:10
Jaunumi
Apkopotas Senāta atziņas par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu

Senātā apkopota tiesu prakse par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu. Apkopojums sagatavots līdzdarbojoties Tiesībsarga biroja Latvijas tiesu prakses analīzes un plašāka pētījuma sagatavošanā par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu.

Šajā apkopojumā pamatā aplūkoti Senāta Krimināllietu departamenta lēmumi lietās, kas izskatītas laikā no 2017. gada līdz 2020. gadam. Apkopojumā analizēti tādi jautājumi kā medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošana, grozīšana un atcelšana, personas dalības tiesas sēdē izlemšana un citu procesuālo tiesību nodrošināšana, kā arī atsevišķi izdalīta tiesu prakse kaitējuma kompensācijas noteikšanā.  

Apkopojumā ietvertas ne tikai Senāta atziņas, bet arī īss ieskats konkrēto lietu faktiskajos aprakstos, kas ļauj izprast jautājumu izlemšanai nozīmīgus apstākļus. Jāņem vērā, ka lietas par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu tiek skatītas slēgtā tiesas procesā, tādējādi tiesu nolēmumi nav publiski pieejami.

Medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanas regulējums ir būtiski grozīts ar 2020. gada 11. jūnija likumu „Grozījumi Kriminālprocesa likumā”, kas stājās spēkā 2020. gada 6. jūlijā. Šajā apkopojumā publiskoto atziņu turpmākā piemērošanā īpaša rūpība pievēršama izmaiņām normatīvajā regulējumā, kas var ietekmēt atziņu aktualitāti. 

Apkopojums par medicīniska rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanas problēmjautājumiem Senāta nolēmumos (2017–2020) pieejams Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Tiesu prakse/ Tiesu prakses apkopojumi/ Krimināltiesības

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties