19. Janvāris 2022 14:05
Jaunumi
Rīgas apgabaltiesa atstāj negrozītu Ekonomisko lietu tiesas lēmumu un par noziedzīgi iegūtiem atzīst vairāk nekā 1,3 miljonus eiro

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) 2021. gada 1. novembrī pieņēma lēmumu atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kādā kriminālprocesā arestētus naudas līdzekļus vairāk nekā 1,3 miljonu eiro apmērā, kas atradās privātpersonas atvērtajā kontā AS “ABLV Bank”. ELT nolēma šos naudas līdzekļus konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

Par minēto ELT lēmumu privātpersonas pilnvarotais pārstāvis iesniedza sūdzību Rīgas apgabaltiesai, pārsūdzot to pilnībā.

2022. gada 18. janvārī Rīgas apgabaltiesa pieņēma lēmumu atstāt negrozītu ELT 2021. gada 1. novembra lēmumu, atzīstot to par tiesisku un pamatotu.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts Kriminālprocesa likuma 124. panta sestajā daļā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, arestētajai mantai – kontā esošajiem naudas līdzekļiem –, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

Process tika uzsākts, pamatojoties uz Finanšu izlūkošanas dienesta ziņojumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties