25. Janvāris 2022 13:47
Jaunumi
Ieslodzītie pašvaldības domes vēlēšanās varēs balsot pa pastu

Otrdien, 25. janvārī, Ministru kabinets atbalstīja Tieslietu ministrijas izstrādātos grozījumus Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, lai savas tiesības piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās varētu īstenot personas, kurām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Ar likumprojektu tiek paredzēts, ka ieslodzītie varēs piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās, balsojot pa pastu.

Grozījumi novērsīs situācijas, kad tiesības piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās tiek ierobežotas personām, kurām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums un tās atrodas ieslodzījuma vietā, kuras atrašanās vieta var nesakrist ar vēlēšanu apgabalu, kurā šī persona ir reģistrēta kā vēlētājs (vai, kurā personai pieder nekustamais īpašums). Tieslietu ministrija norāda un uzver, ka Pašvaldības domes vēlēšanu likums, arī līdz šim piešķīra tiesības piedalīties pašvaldības domes vēlēšanās apcietinātajām personām, taču neregulēja jautājumu, kā īstenojamas šīs tiesības tām apcietinātajām personām, kuras atrodas ieslodzījuma vietā ārpus savas deklarētās dzīvesvietas (vai vietas, kurā personai pieder nekustamais īpašums). 

Lai piedalītos pašvaldības domes vēlēšanās, personai, kurai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, būs jāiesniedz pieteikums ieslodzījuma vietas administrācijai, kas pārbaudīs, vai vēlētāju reģistrā ir iekļautas ziņas, kas apliecina, ka personai ir tiesības piedalīties attiecīgajās pašvaldības domes vēlēšanās un iekļaus vēlētāju reģistrā ziņas par ieslodzījuma vietas nosaukumu un adresi, uz kuru nogādājami vēlēšanu materiāli.

Vēlēšanu norisi ieslodzījuma vietā un balsošanas aizklātību nodrošinās ieslodzījuma vietas administrācija.

Noteikumu projekts stāsies spēkā vispārējā kārtībā un ar tiem iespējams iepazīties TAP portālā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties