3. Februāris 2022 10:32
Jaunumi
Notiks diskusija “Pavērsiens: 10 gadi kopš valodas referenduma”

11. februārī Rīgas pilī no pulksten 12.00 līdz 13.30 notiks diskusija, kas veltīta vēsturiskajam referendumam pirms 10 gadiem, kas neatgriezeniski apstiprināja latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā. Klātienes un tiešsaistes diskusijā “Pavērsiens: 10 gadi kopš valodas referenduma” interesentus uzrunās Valsts prezidents Egils Levits, kā arī tiesību eksperti un politiķi.

2012. gada 18. februārī Latvijas pilsoņu konstitucionālais vairākums referendumā nobalsoja PRET grozījumiem Satversmē, kas piedāvāja noteikt krievu valodu kā otru valsts valodu. Tas reizē bija simbolisks balsojums PAR Latviju kā nacionālu valsti un iezīmēja pavērsienu politiskajā un tiesiskajā apziņā, liekot atbildēt uz jautājumu, kas ir Latvijas kā nacionālas valsts identitāte.

Diskusijas “Pavērsiens: 10 gadi kopš valodas referenduma” laikā divās paneļdiskusijās par latviešu valodas lomu nacionālas valsts identitātes stiprināšanā runās Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa, Saeimas deputāti Janīna Kursīte-Pakule un Kārlis Šadurskis un Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs.

Diskusija būs skatāma tiešraidē portālā LSM.lv, kā arī Valsts prezidenta kancelejas tīmekļvietnē www.president.lv un sociālo tīklu kontos.

Diskusijas programma

Diskusiju “Pavērsiens: 10 gadi kopš valodas referenduma” organizē Valsts prezidenta kanceleja.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties