4. Februāris 2022 10:01
Jaunumi
Tieslietu ministrs piedalīsies neformālajā ES Tieslietu ministru padomes sanāksmē

Piektdien, 4. februārī, Francijas pilsētā Lillē notiks neformālā Eiropas Savienības Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēs Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga.

Neformālās sanāksmes viens no darba kārtības jautājumiem ir vecāku statusa atzīšana ES dalībvalstu starpā. Francijas prezidentūra aicinās tieslietu ministrus  diskutēt par iespējamu iniciatīvu ar mērķi mazināt atšķirības dalībvalstu materiālajās normās par vecāku statusa noteikšanu.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns: “Bērna labāko interešu ievērošana ir jānodrošina visā Eiropas Savienībā vienlīdz augstā līmenī, neskatoties uz atšķirībām starp dalībvalstīm attiecībā uz vecāku statusa noteikšanu. Tāpēc jābūt noteiktam augstam standartam attiecībā uz vecāku statusu un no tā izrietošo tiesību respektēšanu starp ES dalībvalstīm.”

ES Tieslietu un iekšlietu padomes neformālajā sanāksmē ministri diskutēs arī par cīņu pret naida noziegumiem – sadarbību starp tiesu varas iestādēm un digitālajām platformām un sabiedrības brīdināšanas mehānismiem bērnu nolaupīšanas gadījumos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties