8. Februāris 2022 09:45
Jaunumi
Noslēdzies otrais valsts vienotais jurista eksāmens
No TM arhīva

Pirmdien, 7. februārī, noslēdzās otrais valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens, kuru Latvijas augstskolās kārtoja 77 tiesību zinātnes studenti.

Ziemas sesijā eksāmenu kārtoja studenti no piecām Latvijas augstskolām – trīs studenti no Biznesa augstskolas “Turība”, viens students no Baltijas Starptautiskās akadēmijas, 50 studenti no Latvijas Universitātes, 19 studenti no Rīgas Stradiņa universitātes un 4 studenti no Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas.

Eksāmens norisinājās no 25. janvāra līdz 7. februārim un tika organizēts piecās tiesību jomās: tiesību teorijas, tiesību filozofijas un Latvijas tiesību vēstures joma; starptautisko un Eiropas Savienības tiesību joma; konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību un administratīvā procesa tiesību joma; civiltiesību, civilprocesa tiesību un komerctiesību joma; krimināltiesību un kriminālprocesa tiesību joma.

Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena komisija ir uzsākusi studentu darbu vērtēšanu. Eksāmena rezultāti tiks paziņoti līdz 25. februārim.

Nākamais valsts vienotais jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmens notiks 2022. gada vasarā.

Papildu informācija

Valsts vienotā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmena ieviešanas mērķis ir veidot juridiskās izglītības satura vienotību Latvijas augstskolās un celt tās kopējo kvalitāti Latvijā.

Pirmajā valsts vienotajā jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenā 2021. gada vasarā eksāmenu kārtoja 130 studenti, no tiem eksāmenu sekmīgi nokārtoja 43 studenti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties