8. Februāris 2022 13:28
Jaunumi
Policijai būs tiesības nošķirt vardarbīgu personu bez aizsargājamās personas iesnieguma

8. februārī Ministru kabinets izdeva noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 25. marta noteikumos Nr. 161 “Kārtība, kādā novērš vardarbības draudus un nodrošina pagaidu aizsardzību pret vardarbību”. Noteikumi izstrādāti, lai precizētu regulējumu atbilstoši grozījumiem likumā “Par policiju” kas paredz, ka turpmāk policijai būs tiesības nošķirt varmāku bez aizsargājamās personas iesnieguma.

“Ļoti bieži esam dzirdējuši stāstus par ģimenēm, kurās vardarbība turpinās ilgstoši, jo upuris dzīvo bailēs, ka pēc iesnieguma policijā kļūs vēl sliktāk. Policija atgriežas šajās mājās neskaitāmas reizes – tomēr bez cietušās vai apdraudētās personas iesnieguma viņu rīcības iespējas ir ierobežotas. Diemžēl bieži vien arī upura tuvinieki un draugi ir bezspēcīgi, vērojot vardarbību, kas nebeidzas. Šādi likuma grozījumi ļaus policijai rīkoties un šo vardarbības apli pārgriezt,” atzīmēja iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Jau ziņots, ka 20. janvārī Saeima trešajā lasījumā atbalstīja minētos grozījumus likumā “Par policiju”. Ar šiem grozījumiem policijas darbinieka tiesības tiks papildinātas ar tiesībām pieņemt lēmumu par nošķiršanu, uzliekot par pienākumu personai, kura rada draudus, atstāt mājokli, kur pastāvīgi dzīvo aizsargājamā persona. Policijas darbiniekam būs tiesības pieņemt lēmumu par nošķiršanu bez aizsargājamās personas rakstveida pieteikuma, pamatojoties uz vardarbības draudu riska izvērtējumu.

Līdz šim policijas darbinieks varēja pieņemt lēmumu par nošķiršanu tikai uz aizsargājamās personas rakstveida pieteikuma pamata.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties