9. Februāris 2022 14:54
Jaunumi
Satversmes simtgadē Satversmes tiesa raidierakstā Tversme sarunāsies par ilgtspēju

Šodien, 9. februārī, publicēta Satversmes tiesas raidieraksta Tversme jaunās sezonas pirmā epizode, kura veltīta Latvijas Republikas Satversmes simtgadei. Raidieraksta epizodē Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova sarunājās ar Sabiedrisko attiecību un protokola nodaļas vadītāju Ditu Plepu.

2022. gadā aprit simts gadu kopš Satversmes pieņemšanas un spēkā stāšanās. Satversmes uzdevums ir nodrošināt Latvijas kā demokrātiskas un tiesiskas valsts ilgtspējīgu pastāvēšanu cauri laikiem.

Godinot Satversmes pieņemšanas un spēkā stāšanās simtgadi, kā arī izvirzot ilgtspēju par vienu no centrālajām idejām dialogā ar sabiedrību, arī Satversmes tiesas raidieraksta Tversme jaunās sezonas epizodes atspoguļos to, kā Satversme nodrošina Latvijas valstiskuma ilgtspēju.

Satversmes tiesas raidieraksta Tversme jaunās sezonas raidieraksta epizodē  ilgtspējas jautājumi Satversmē tiks aplūkoti, izceļot tādas jomās kā dzimumu vienlīdzība, tiesību normu piemērošana, vides aizsardzība, pašaizsargājoša demokrātija, Latvijas dalība Eiropas Savienībā un ekonomika. Katrs no minētajiem jautājumiem raisa pārdomas par to, kā pilnveidot tiesisko sistēmu un tādējādi arī uzlabot dzīves kvalitāti, un nodrošināt Latvijas valsts ilgtspējīgu pastāvēšanu.

Raidieraksta jaunās sezonas epizodēs piedalīsies Satversmes tiesas tiesneši un darbinieki. Jaunās sezonas radošās idejas autors ir Satversmes tiesas tiesneses palīgs Kalvis Engīzers.

Satversmes tiesas raidieraksta Tversme mērķis ir ikvienam raisīt interesi un vairot zināšanas par demokrātiskas tiesiskas valsts vērtībām, Satversmes normu piemērošanu un Satversmes tiesas darbu.

Satversmes tiesas raidieraksta Tversme epizode pieejama ŠEIT.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties