11. Februāris 2022 18:21
Jaunumi
Rīgas pilī tiesneša zvērestu Valsts prezidentam dod Satversmes tiesas tiesnese Irēna Kucina
Ilmārs Znotiņš, VPK

11. februārī svinīgā ceremonijā Rīgas pilī tiesneša zvērestu Valsts prezidentam Egilam Levitam deva Satversmes tiesas tiesnese Irēna Kucina.

Uzrunājot jauno Satversmes tiesas tiesnesi, Valsts prezidents Egils Levits norādīja, ka šis ir īpašs brīdis Valsts prezidenta institūcijai, kad tās augsta amata pārstāvis pievienojas Satversmes tiesas tiesnešu pulkam. Pēc Valsts prezidenta sacītā, Irēna Kucina ir augsta ranga juriste, kura guvusi lielu pieredzi, 16 gadus strādājot Tieslietu ministrijā. Irēnai Kucinai ir lielas reformu vadīšanas spējas, problēmrisināšanas un ad hoc argumentācijas prasmes, teica E. Levits. Valsts prezidents atzina, ka Irēnas Kucinas zināšanas Eiropas Savienības tiesībās būs liels pienesums Satversmes tiesai.

Vienlaikus Valsts prezidents akcentēja Irēnas Kucinas spēju apvienot darbu valsts pārvaldē ar juridisko zinātņu doktores pienākumiem un asociētās profesores darbu Latvijas Universitātē: “Spēja savienot zinātni ar praksi juristam ir ārkārtīgi vērtīga, jo to, ko tu nevari pateikt kā tiesnesis, tu vari pateikt kā zinātnieks.”

E. Levits arī uzrunāja Satversmes tiesas tiesnešus, kuri piedalījās svinīgajā ceremonijā. “Satversmes tiesa, sekojot Eiropas Savienības Tiesas tendencei, ir attīstījusi virzienu – vērtību jurisprudenci, un tas šai tiesai uzliek lielu atbildību spriest par demokrātiski leģitimēto konstitucionālo orgānu rīcību. Tas arī atklāj Satversmes tiesas kā konstitucionālās tiesas lomu pašreizējā demokrātijas krīzē – kā savienot demokrātiju ar tiesisku valsti,” teica Valsts prezidents.

Valsts prezidents pateicās līdzšinējai Satversmes tiesas priekšsēdētājai Sanitai Osipovai par nozīmīgo darbu 10 gadu garumā Satversmes tiesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties