14. Februāris 2022 16:29
Jaunumi
Pakāpeniski uzsāk e-lietas ieviešanu soda izpildē

Šodien, 14. februārī, e-lietas platformā Valsts probācijas dienests (VPD) uzsāk saņemt arī tiesu nolēmumus pilnībā elektroniskā vidē. Digitālā vidē nolēmumus VPD saņems no Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas un Rēzeknes tiesas. Paredzēts, ka tiesu skaits, kas nosūtīs nolēmumus VPD e-lietas platformā, pakāpeniski palielināsies.

Tiesu nolēmumu saņemšana e-lietas platformā būtiski uzlabos dokumentu aprites efektivitāti. Tas ļaus samazināt laiku, kas nepieciešams dokumentu nosūtīšanai starp tiesām un VPD, kā arī dokumentu apritē iesaistītos cilvēkresursus.

No 2021. gada decembra e-lietas platformā VPD izpildei jau saņem prokuroru priekšrakstus par sodu. Savukārt portālā elieta.lv jau šobrīd probācijas klientiem ir iespēja iesniegt dokumentus.

Šobrīd jau tiesās pakāpeniski paralēli papīra lietām tiek vestas lietas elektroniski, janvāra mēnesī no visām tiesu lietām, aptuveni 31 % lietu ir elektroniskās.

Jau ziņots, ka e-lieta pakāpeniski tiek ieviesta vairākos posms, 2021. gada decembrī noslēdzās e-lietas pirmais posms, uzsākot tiesu darbības digitalizācijas iniciatīvu. Tiesu darba pāreja uz darbu pilnībā digitālā formātā notiks pakāpeniski līdz 2023. gada 1. decembrim. Savukārt e-lietas otro posmu plānots pabeigt līdz 2026. gadam soda izpildes procesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties