15. Februāris 2022 13:32
Jaunumi
Ministru kabinets nolemj izsludināt atklātu konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu

15. februārī Ministru kabinets nolēma izsludināt atklātu konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu, kā arī uzdeva Valsts kancelejai noteikt pieteikumu iesniegšanas termiņu un publicēt konkursa sludinājumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Nodarbinātības valsts aģentūras vakanču portālā, Ministru kabineta tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Saskaņā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumu (turpmāk – NILLTPFNL) Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma uz pieciem gadiem amatā ieceļ Saeima.

Pašreizējā Finanšu izlūkošanas dienesta priekšniece Ilze Znotiņa 2018. gada 1. jūnijā tika iecelta amatā uz četriem gadiem, līdz ar to šī gada 31. maijā beigsies viņas pilnvaru termiņš.

Atbilstoši NILLTPFNL uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu Ministru kabinets izsludina atklātu konkursu, kā arī nosaka Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amata pretendentu pieteikšanās nosacījumus un kārtību, kā arī pretendentu atlases un vērtēšanas kārtību. Savukārt Valsts kanceleja nodrošina konkursa sludinājuma publicēšanu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Nodarbinātības valsts aģentūras CV un vakanču portālā, Ministru kabineta tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

NILLTPFNL ir noteiktas Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amata pretendentiem izvirzāmās prasības, taču ņemot vērā, ka NILLTPFNL noteiktās prasības ir vispārīgas, sludinājuma tekstā tās ir konkretizētas, ņemot vērā Valsts kancelejas līdzšinējo pieredzi atklātu pretendentu atlases konkursu uz augstākā līmeņa vadītāju amatiem organizēšanā.

NILLTPFNL noteikts, ka par Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieku var būt persona, kas ir uzkrājusi amatam atbilstošu darba pieredzi un pieredzi vadošā amatā. Atlases sludinājumā noteikts, ka pretendentam jābūt ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā vai ne mazāk kā trīs gadus veikti atsevišķi vadīšanas pienākumi, kā arī jābūt izpratnei par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomu. Vienlaikus sludinājumā precizēts, ka viena no divām svešvalodām, kas pretendentam ir jāpārvalda, ir angļu valoda, jo šīs valodas prasmes ir būtiskas amata pienākumu veikšanā. 

Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amata pretendentu atlasi veic komisija, kuru vada Valsts kancelejas direktors. Komisijas sastāvā ir Valsts kancelejas direktors, ģenerālprokurors vai viņa deleģēts pārstāvis, iekšlietu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, finanšu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Valsts drošības dienesta priekšnieks, kā arī ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Finanšu sektora attīstības padomes deleģēti pārstāvji. Komisijas sekretariāta funkcijas nodrošinās Valsts kanceleja.

Pieteikumu iesniegšanai paredzēts 30 dienu ilgs termiņš. Precīzu pieteikumu iesniegšanas termiņu noteiks Valsts kanceleja, publicējot sludinājumu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties