16. Februāris 2022 17:14
Jaunumi
Publisko izdevumu komisija: Reforma valsts pārvaldē nav veikta pilnvērtīgi

Valsts kanceleja nav izpildījusi valdības doto uzdevumu pilnvērtīgi veikt reformu valsts pārvaldē, un tai ir jāturpina samazināt valsts pārvaldē strādājošo skaits, lai sasniegtu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) vidējo rādītāju, trešdien, 16. februārī, pēc Publisko izdevumu komisijas sēdes sacīja tās priekšsēdētājs Reinis Znotiņš.

Darbinieku skaits valsts pārvaldē pretēji solītajam palicis nemainīgs - ap 60 tūkstošiem, augstākajai ierēdniecībai nav noteikti darba snieguma rādītāji un pieci no reformas plāna pasākumiem nav ieviesti, pauda R. Znotiņš pēc komisijas sēdes, kurā deputāti iepazinās ar Valsts kontroles secinājumiem.

Publisko izdevumu komisija jau iepriekš aicinājusi Valsts kanceleju līdz šī gada sākumam izstrādāt un komisijai iesniegt valsts pārvaldē strādājošo darbinieku skaita samazināšanas grafiku turpmākajiem gadiem, uzsvēra R. Znotiņš, aicinot Valsts kanceleju vērsties pie deputātiem ar konkrētiem priekšlikumiem par to, kādas izmaiņas ir nepieciešamas, lai sasniegtu izvirzīto mērķi.

Valsts kontroles ziņojumā pausts, ka reformas laikā īstenotie pasākumi bijuši bez būtiskām pozitīvām pārmaiņām valsts pārvaldē. Tāpat Valsts kontrole aicinājusi Valsts kanceleju turpināt meklēt risinājumus reformu plāna noteikto mērķu sasniegšanai, lai tiktu īstenoti valsts pārvaldei un sabiedrībai būtiski pasākumi - projektu komandas pieejas ieviešana, administratīvā sloga mazināšana dažādām sabiedrības grupām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties