17. Februāris 2022 10:54
Jaunumi
Izsludina konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amatu

Ceturtdien, 17. februārī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 18. martam.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas: atbilstība likumā noteiktajām prasībām [1] nevainojama reputācija, augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) un jurista vai ekonomista kvalifikācija vai kvalifikācija finanšu vadībā. Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta amatam atbilstoša darba pieredze un ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā vai veicot atsevišķus vadītāja pienākumus. Nepieciešama arī izpratne par to, kā novērst noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu.

Pretendentiem jāpārvalda divas svešvalodas, no kurām viena ir angļu valoda, vismaz B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei. Tāpat jābūt ar labām stratēģiskās plānošanas, pārmaiņu vadīšanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm. Pretendentiem jāspēj jautājumus risināt ar sistemātisku pieeju, kā arī uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par FID darbības prioritātēm. Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, rezultātu sasniegšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. FID priekšnieku pēc Ministru kabineta ieteikuma amatā ieceļ Saeima. Ieņemot amatu, nākamais FID priekšnieks saņems mēnešalgu līdz 8480 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem un iespēju vadīt valstī nozīmīgu iestādi, kas novērš noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un finansējumu terorisma un ieroču izplatīšanai.  

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, MK tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis,

Tās sastāvā ir ģenerālprokurors Juris Stukāns, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, finanšu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Tāpat pretendentu vērtēšanā ar padomdevēja tiesībām piedalās Finanšu sektora attīstības padomes deleģēti pārstāvji.

[1] Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 50.1 panta sestajā daļā noteiktās prasības

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties