25. Februāris 2022 10:06
Jaunumi
Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība: Ukraina, mēs esam kopā ar jums!

Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība nosūtījusi atbalsta un cieņas apliecinājumu ukraiņu kolēģiem  un aicinājumu Eiropas tiesnešiem apzināties situācijas nopietnību un būt solidāriem un aicināt savu valstu valdības sniegt visu nepieciešamo finansiālo, militāro, humanitāro palīdzību un ieviest nopietnas un efektīvas sankcijas, lai apturētu Krievijas nežēlīgo uzbrukumu.

Uzrunājot kolēģus Eiropā, Administratīvo tiesnešu biedrība norāda, ka šodien pamodāmies citā pasaulē: “Eiropas Savienības kaimiņos notiek netraucēta Krievijas agresora iejaukšanās Ukrainas teritoriālajā integritātē, apdraudot tās neatkarību, raisot bailes un izmisumu. Mēs nedrīkstam būt pasīvi līdzās stāvētāji un vērotāji. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka atkārtojas 1939. gada vienošanās, kad neatkarīgām valstīm tika atņemta to brīvība. Ukrainai šobrīd ne tikai jāiztur citas valsts uzbrukums, tai ar upuriem ir jāmaksā par mūsu, pārējo Eiropas valstu, drošību”.

Biedrība aicina Eiropas tiesnešus būt vienotiem un skaļi runāt par tām vērtībām, par kurām iestājas demokrātiskā pasaule – par tiesiskumu, cilvēktiesībām un cieņpilnām savstarpējām attiecībām. Tās ir tikai šķietami pašsaprotamas.

Savukārt, vēršoties pie Ukrainas tiesnešiem, biedrība uzsver: “Mēs vēl šodien atceramies Ukrainas atbalstu 1991.gada janvāra asiņainajos notikumos Baltijā. Šodien mēs stāvam plecu pie pleca ar jums un paužam solidaritāti jūsu cīņā pret brutālo agresoru par savu valsti. Par neatkarīgu, brīvu, demokrātisku Ukrainu. Ukraina, mēs esam kopā ar jums!”

Atbalsta vēstule nosūtīta Ukrainas Augstākajai tiesai, savukārt aicinājums – Eiropas Savienības Augstāko administratīvo tiesu un valsts padomju asociācijai, Eiropas Augstāko tiesu priekšsēdētāju asociācijai, Eiropas Administratīvo tiesnešu asociācijai, Eiropas Konkurences tiesnešu asociācijai, Eiropas vides tiesnešu forumam un citām institūcijām.

Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības atbalsta un cieņas apliecinājums ukraiņu kolēģiem

Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrības aicinājums Eiropas tiesnešiem

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties