25. Februāris 2022 15:59
Jaunumi
Par godu Satversmes simtgadei atklās izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”

Pirmdien, 28. februārī, Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija atklās Satversmes simtgadei veltīto izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”. Izglītojošās kampaņas ietvaros Satversmes vēstneši – juristi – gada garumā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā.

Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija uzsver, laikā, kad Krievija ir iebrukusi neatkarīgā Ukrainā, ir īpaši svarīgi īstenot izglītojošo kampaņu par Satversmes vērtībām jauniešu vidū, jo tas ir ieguldījums viņu izpratnes veicināšanā par demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti.  

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfa Kalvāns un skolnieks Mariss Priekulis. Izglītojošās kampaņas atklāšanā piedalīsies arī viens no Satversmes vēstnešiem – Aldis Laviņš – un sveicienus viņiem ir sagatavojuši skolēni no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Rīgas Igauņu pamatskolas un Līvānu 1. vidusskolas.

Izglītojošā kampaņa dažādās Latvijas skolās ir lieliska iespēja skolēniem iegūt papildu zināšanas par Satversmi, savukārt Satversmes vēstnešiem ar savu vēstījumu aicināt stiprināt Satversmē noteiktās vērtības.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties