28. Februāris 2022 18:46
Jaunumi / COVID-19
Arī pēc ārkārtējās situācijas beigām tiesas savā darbā ievēros nepieciešamos piesardzības pasākumus

Pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas, no 1. marta Latvijas tiesās tiks ievērotas nepieciešamās epidemioloģiskās drošības prasības atbilstoši tiesu darba specifikai, jo tiesu darbs gan ārkārtējās situācijas laikā, gan pēc tās beigām turpinās nepārtrauktības režīmā. Arī pēc 1. aprīļa tiks saglabātas iespējas tiesai noteiktos gadījumos izskatīt lietu rakstveida procesā vai izmantot videokonferenci.

Atbilstoši valdības lēmumam līdz 1. aprīlim norisinās ar Covid-19 pandēmijas izplatības mazināšanu saistīto ierobežojumu pakāpeniska mīkstināšana, kas līdzšinējo tiesu darbu būtiski neietekmē, jo arī ārkārtējās situācijas laikā tiesu darbs netika apturēts.

Tieslietu ministrija norāda, ka tiesu darbā līdz tālākiem valdības lēmumiem tiek saglabātas jau iepriekš noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības: sejas maskas (medicīniskās sejas maksas vai FFP2 respiratora) lietošana tiesas telpās; 2 metru distances ievērošana, kur tas ir iespējams; telpu vēdināšana, kā arī attālināta darba rekomendācija un Covid-19 sertifikāta prasība visiem tiesnešiem un tiesu darbiniekiem.

Jebkuru neskaidrību gadījumā Tieslietu ministrija aicina lietas dalībniekus sazināties ar attiecīgo tiesu. Visu Latvijas tiesu kontaktinformācija ir atrodama portālā www.tiesas.lv.

Papildu informācija

Ministru kabineta 15. februāra sēdē tika apstiprināts plāns pakāpeniskai un atbildīgai drošības pasākumu mazināšanai, paredzot grozījumus Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un Ministru kabineta 2021. gada 28. septembra noteikumos Nr. 662 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
COVID-19
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties