28. Februāris 2022 18:59
Jaunumi
Augstākās tiesas tiesneši un darbinieki – Satversmes vēstneši

28. februārī Tieslietu ministrija un Izglītības un zinātnes ministrija atklāja Satversmes simtgadei veltīto izglītojošo kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme”. Arī desmit Augstākās tiesas tiesneši un trīs darbinieki apstiprinājuši savu vēlmi būt par Satversmes vēstnešiem, vieslekcijas formātā iepazīstinot Latvijas skolēnus ar Satversmi, tās vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā, kā arī daloties savā profesionālajā pieredzē par valsts tiesiskajiem pamatiem.

Pasākuma atklāšanā uzrunas teica Valsts prezidents Egils Levits, Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un viens no Satversmes vēstnešiem – Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietnieks Aldis Laviņš. Uzrunājot klātesošos, viņi akcentēja Satveresmē noteiktās vērtības, kas ļauj mums dzīvot valstī, kur valda demokrātija un taisnīgums. Izglītojošās kampaņa "Es, Tu un Satversme" norisināsies divos posmos – 2022. gada pavasarī no 28. februāra, kā arī rudens periodā no 12. septembra. Kampaņā kopumā iesaistījušies 114 Satversmes vēstneši – juristi, kuri dalībai pieteikušies pēc brīvprātības principa un ir gatavi sniegt savas zināšanas un pieredzi jauniešiem, lai nodrošinātu demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti arī nākotnē.

Pirmā Satversmes vēstnese no Augstākās tiesas – tiesnese Zane Pētersone – ar Rīgas 45. vidusskolas skolēniem attālinātā lekcijā tiksies jau 4.martā. Cerot uz epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, Satversmes vēstneši labprāt tiksies ar skolēniem arī klātienē. Tā Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētājaVeronika Krūmiņa marta beigās dosies uz Cēsu 1. pamatskolu un aprīlī uz Cēres pamatskolu Tukuma novadā. Aprīlī ar Jūrmalas Aspazijas pamatskolas un Pumpuru vidusskolas skolēniem tiksies tiesnese Lauma Paegļkalna, Engures vidusskolas un Tumes pamatskolas skolēnus uzrunās Administratīvo lietu departamenta zinātniski analītiskais padomnieks Jānis Geks.

Par vēstnešiem pieteikušies arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētāja Anita Poļakova, Senāta Administratīvo lietu departamenta tiesneses Jautrīte Briede, Anita Kovaļevska un Diāna Makarova, tiesneša palīdze Anna Patrīcija Mālere, Civillietu departamenta tiesnese Kristīne Zīle un Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja Alla Spale.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties