28. Februāris 2022 19:06
Jaunumi
Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs: Cīnieties ar mums! Un kopā mums būs iespēja glābt civilizēto pasauli
Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Vsevolods Kņazevs

Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Vsevolods Kņazevs (Vsevolod Kniaziev) vēstulē ar lūgumu rīkoties ir vērsies pie augstāko tiesu priekšsēdētājiem un tiesnešiem ASV, Kanādā un Eiropas valstīs.

Latvijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs šo vēstuli ir pārsūtījis Valsts prezidentam Egilam Levitam, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei un Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam.

Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētāja vēstule:

Jūsu Ekselences!
Cienījamie Augstāko tiesu priekšsēdētāji!
Cienījamie Ukrainas starptautiskie sadarbības partneri!

Es vēršos pie jums, pirmkārt, nevis kā Augstākās tiesas priekšsēdētājs, bet gan kā valsts pilsonis – valsts, kura jau trīs dienas pēc kārtas karo savā teritorijā pret vienu no lielākajām armijām pasaulē. Krievijas Federācija, kas gadiem ilgi baro pasauli ar pasakām par "brālīgām tautām", nogalina Ukrainas miermīlīgos pilsoņus, posta Ukrainas pilsētas un ciematus, iznīcina kritisko infrastruktūru.

Ukrainas bruņotie spēki un Ukrainas teritoriālie aizsardzības spēki aizstāv mūsu dzīvības – dažkārt par savu dzīvību cenu. Un šādā situācijā nekādi pateicības vārdi nav pietiekami. Kijeva un Harkova, Odesa un Mariupole, Sumi un Čerkasi — mūsu karavīri aizstāv ikvienu Ukrainas zemes gabalu.

Es vēršos pie visiem mūsu starptautiskajiem partneriem, augstāko tiesu priekšsēdētājiem un tiesnešiem ASV, Kanādā un Eiropas valstīs. Šodien vairāk nekā jebkad agrāk katrs no jums var izglābt miljoniem ukraiņu dzīvības – runāt ar savu valstu valdībām, pieprasīt stingrākas sankcijas pret Krievijas Federāciju, lūgt militāro un humāno palīdzību Ukrainai. Cīnieties par mums! Cīnieties ar mums! Un kopā mums būs iespēja glābt civilizēto pasauli, glābt miljoniem dzīvību, saglabāt katras valsts tiesības izvēlēties savu ceļu un nākotni.

Mums ir nepieciešama rīcība:

  1. Ieroči un aprīkojums mūsu militārpersonām.
  2. Humānā palīdzība mūsu civiliedzīvotājiem.
  3. Krievijas atvienošana no SWIFT.
  4. Gaisa telpas "slēgšana" virs Ukrainas.
  5. Ekonomiskā palīdzība Ukrainai.
  6. Personīgo sankciju pastiprināšana pret Krievijas Federācijas un Baltkrievijas augstāko vadību, kā arī ekonomiskās sankcijas gan pret Krievijas Federācijas un Baltkrievijas augstāko vadību, gan pret Krievijas aktivitātēm – Putina režīma atbalstītājiem.

Bez šīs rīcības nav iespējams apturēt militārpersonu un civiliedzīvotāju nāves un nepieredzētus cilvēktiesību un pilsoņu tiesību un brīvību pārkāpumus mūsu valstī.

Ikkatrs no Jums var palīdzēt Ukrainai. Ja iespējams, palīdziet Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Ukrainas Valsts banka ir atvērusi īpašu kontu, lai piesaistītu līdzekļus armijai. Informācija par kontu pieejama šeit.

Katru minūti Ukraina maksā ļoti augstu cenu par savu brīvību un par iespēju būt kopā ar Eiropas valstīm un civilizēto pasauli.

Slava mūsu karavīriem! Slava Ukrainai!

Dziļā cieņā
Vsevolods Kņazevs
Ukrainas Augstākās tiesas priekšsēdētājs

Vēstules oriģināls angļu valodā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties