4. Marts 2022 17:57
Jaunumi
Valsts prezidents aicina sekmēt likumdevēja un tiesu varas dialogu
Ilmārs Znotiņš, VPK

4. martā Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu un Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāju Juri Jurašu, lai pārrunātu likumdevēja un tiesu varas savstarpējās attiecības.

Tikšanās laikā tika pārrunāta Satversmē noteiktā Saeimas loma tiesnešu karjeras virzībā, lemjot par tiesnešu apstiprināšanu amatā.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka jāveicina konstitucionālo orgānu dialogs, kas stiprinātu tiesu varas neatkarību un tiesiskumu Latvijā. Gan J. Jurašs, gan A. Strupišs pauda gatavību šādam dialogam.

“Šī tikšanās un saruna tieši šajā brīdī bija vērtīga, lai saprastu, ka mums visiem ir viens mērķis – Latvija kā stipra, tiesiska valsts. Esmu pārliecināts, ka Augstākā tiesa kopā ar Saeimas Juridisko komisiju atradīs iespējas jēgpilnai sadarbībai visas sabiedrības kopējās interesēs,” uzsvēra Valsts prezidents.

Valsts prezidents arī pauda gatavību līdzdarboties konstitucionālo orgānu dialogā, jau tuvākajā laikā piedaloties sarunā ar Tieslietu padomi par tiesnešu neatkarību un tiesu varas aktualitātēm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties