8. Marts 2022 14:11
Jaunumi
Valsts prezidents: Demokrātiskajai pasaulei ir jāapvieno visi spēki Ukrainas atbalstam un demokrātisko vērtību stiprināšanai
Ilmārs Znotiņš, VPK

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, uzsverot NATO Austrumu flanga stiprināšanu un abu valstu kopīgo darbu Ukrainas atbalstam.

Valsts prezidents izteica pateicību Kanādai par tās nozīmīgo atbalstu NATO Austrumu flanga stiprināšanā, īpaši par Kanādas vadīto NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu un Latvijā izvietotajiem Kanādas karavīriem. Sarunā klātesot arī abu valstu aizsardzības ministriem, tika pārrunātas arī tālākās iespējas NATO spēku klātbūtnes stiprināšanā reģionā.

Runājot par Putina režīma īstenoto iebrukumu Ukrainā, abas puses bija vienisprātis par to, ka jāturpina politisks, ekonomisks un militārs atbalsts Ukrainai. Tāpat E. Levits un Dž. Trudo pauda vienotu nostāju par to, ka atbalsts Ukrainai un Ukrainas teritoriālās integritātes jautājums ir un paliks starptautiskajā dienaskārtībā.

 Uzmanība tika veltīta arī cīņai ar dezinformāciju. Jāpiemin, ka Latvija bija viena no valstīm, kas 2. martā pievienojās Kanādas ārlietu ministres M. Žolī paziņojumam Koalīcijas par Interneta brīvības veicināšanu ietvaros par dezinformāciju Ukrainā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties