9. Marts 2022 08:52
Jaunumi
Jānis Bordāns tiksies ar OECD ģenerālsekretāru Matiasu Kormanu

Trešdien, 9. martā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns Rīgā tiksies ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Matiasu Kormanu (Mathias Cormann), lai apspriestu Latvijas un OECD sadarbību tieslietu jomā.

Tikšanās laikā Jānis Bordāns iepazīstinās OECD ģenerālsekretāru ar Latvijas tieslietu prioritātēm, kā arī īstenotajām un plānotajām reformām. Tiks pārrunāta arī Latvijas un OECD iespējamā sadarbības paplašināšana tieslietu nozares jautājumos.

2021. gada decembrī Tieslietu ministrija bija viena no Starptautiskās Tieslietu nedēļas organizatoriem, un tieslietu ministrs Jānis Bordāns vadīja vienu no tās centrālajiem notikumiem – tieslietu līderu diskusiju, kuras rezultātā tika pieņemta Rīgas Tieslietu darba kārtība, aicinot pasaules valstis un valdības veikt konkrētus soļus tieslietu jomas attīstībai un demokrātisko vērtību stiprināšanai.

Savukārt OECD eksperti piedalījās tieslietu audita īstenošanā, sadarbojoties ar Valsts kontroli tās veiktajā pētījumā par prokuratūras darba organizāciju un tās vietu valsts institucionālajā sistēmā, kā arī faktoriem, kas kavē ekonomisko un finanšu noziegumu efektīvu izmeklēšanu un iztiesāšanu.

Daudzus no Valsts kontroles un OECD ekspertu konstatētajiem noziegumu izmeklēšanu un iztiesāšanu kavējošiem faktoriem palīdzēs novērst Tieslietu akadēmijas izveide, kas ir viena no galvenajām prioritātēm tieslietu nozarē. Vienots tieslietu mācību centrs veicinās nepieciešamas pārmaiņas tiesnešu, prokuroru izmeklētāju starpdisciplināros jautājumos kvalifikācijas celšanas sistēmā, lai nodrošinātu kvalitatīvu lietu izmeklēšanu un iztiesāšanu.

Balstoties uz Valsts kontroles revīzijas rezultātiem, 2021. gada aprīlī Noziedzības novēršanas padome apstiprināja Tieslietu ministrijas sagatavoto tieslietu audita ieteikumu ieviešanas plānu - atbilstoši tajā noteiktajiem uzdevumiem tiesībsargājošās iestādes ievieš nepieciešamos pasākumus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties