9. Marts 2022 16:25
Jaunumi
Saskaņota rīcība nodrošina visefektīvāko palīdzību Ukrainai šobrīd un ilgtermiņā

Latvijas valsts un nevalstiskās organizācijas ir apvienojušas spēkus, lai sniegtu vienotu un koordinētu palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Ir izveidota centrālā atbalsta platforma www.palidziukrainai.lv, kurā aicināts reģistrēties ikviens, kurš vēlas palīdzēt. Atsevišķi izveidota arī pieteikšanās anketa uzņēmējiem (pieejama šeit), kuri vēlas sniegt humāno palīdzību. Tāpat ir izveidots vienotais tālruņa numurs +371 27380380, kur īpaši tiek aicināti zvanīt no kara bēgošie Ukrainas iedzīvotāji.

Ar Latvijas iedzīvotāju iesaisti, kas ir vienoti koordinēta, līdz 7. martam Ukrainā ir nogādātas četras humānās palīdzības kravas (143 paletes), un 8. martā izsūtītas vēl divas kravas. Kravas saņem dažādas Ukrainas labdarības organizācijas, kas nodrošina humānās palīdzības nonākšanu vietās, kur tā ir visvairāk vajadzīga, un tiem ukraiņiem, kuriem tā visvairāk nepieciešama. Kravu saturs ir dažāds: segas, guļammaisi, matrači, higiēnas preces, pārtikas produkti, dzīvnieku barība, medicīnas preces un medikamenti. Ukraiņi pirmās kravas ir saņēmuši un pauž pateicību Latvijas iedzīvotājiem par izpratni, līdzi pārdzīvošanu un nesavtīgo palīdzību, sarūpējot nepieciešamās humānās palīdzības preces.

Centralizēti koordinējot palīdzības sniegšanu, ir iespējams efektīvi, laicīgi un bez sarežģījumiem nogādāt Ukrainā humāno palīdzību, kas ukraiņiem ir patiešām vajadzīga. Tāpat, reģistrējoties platformā www.palidziukrainai.lv un saskaņojot darbības, Latvijā ir palīdzēts nokļūt jau vairākiem tūkstošiem Ukrainas civiliedzīvotāju.

Tomēr joprojām ir gadījumi, kad Latvijas iedzīvotāji bez reģistrēšanās un nekoordinēti mēģina apkopot un nogādāt humānās kravas Ukrainā vai paši dodas pakaļ cilvēkiem. Uz robežām veidojas sastrēgumi un sajukums, kas kavē ukraiņu nokļūšanu drošībā. Savukārt, pašrocīgi piegādājot humānās palīdzības kravas, nav skaidrības, kas būs to gala saņēmēji. Tāpat, katru dienu pieaugot karadarbības intensitātei Ukrainā, atrašanās valstī kļūst arvien bīstamāka, bet izkļūšana no tās – sarežģītāka.

Tādēļ vēlreiz aicinām neorganizēt pašrocīgi humāno kravu piegādi vai ukraiņu uzņemšanu un nedoties uz Ukrainu, jo tas ir dzīvībai bīstami. Tā vietā lūdzam ikvienu, kurš vēlas sniegt atbalstu, reģistrēt savas iespējas palīdzēt platformā www.palidziukrainai.lv un gaidīt, līdz koordinators sazināsies, kad palīdzība būs nepieciešama.

Būsim vienoti un sniegsim koordinētu palīdzību. Palīdzība Ukrainas iedzīvotājiem būs nepieciešama ilgstoši, un tādēļ vēl jo būtiskāka būs vienota, cieša un rūpīgi saskaņota palīdzības sniegšana. Pateicamies ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš ir gatavs sniegt atbalstu ukraiņiem, bet lūdzam to darīt saskaņoti! 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties