11. Marts 2022 16:47
Jaunumi
Par žurnālistes vajāšanu tiesa apsūdzētajam piemēro prokurora prasīto sodu – īslaicīgu brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem

11. martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, izskatot krimināllietu, kur apsūdzēts aktīvists Jānis Sondars par pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” žurnālistes Ingas Spriņģes vajāšanu, pasludināja saīsināto spriedumu, Jāni Sondaru atzīstot par vainīgu Krimināllikuma 132.1 pantā (vajāšana) paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un nosakot viņam sodu – īslaicīgu brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem.

Atbilstoši minētajam Krimināllikuma pantam par personas vajāšanu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu no piecpadsmit dienām līdz trim mēnešiem vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Ņemot vērā, ka Jānis Sondars žurnālistes Ingas Spriņģes vajāšanu veica pārbaudes laikā, būdams notiesāts ar brīvības atņemšanu par cita noziedzīga nodarījuma izdarīšanu nosacīti, tad tiesa nolēma izpildīt viņam iepriekš piespriesto brīvības atņemšanas sodu un galīgo sodu noteica – brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un vienu mēnesi ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

Kā iepriekš publiski izskanējis, vīrietis apsūdzēts par to, ka izdarīja vairākkārtēju draudu izteikšanu žurnālistei Ingai Spriņģei, kā arī vairākkārtēju un ilgstošu nevēlamu saziņu ar minēto žurnālisti, un viņai bija pamats baidīties par savu drošību. Vīrietis žurnālisti ilgstoši, gandrīz 2 gadu garumā, vajāja, aiznesot bēru pušķi uz žurnālistes Ingas Spriņģes darbavietu, kā arī sūtot viņai uz mobilo telefonu aizskarošas un draudus saturošas īsziņas un ziņas lietotnē “Whatsapp”.

Prokuratūra norāda, ka minētā krimināllieta izskatīta raiti, bez vilcināšanās un saprātīgā termiņā rezultējusies ar pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties