18. Marts 2022 11:20
Jaunumi
Izmaiņas uzņēmumā kļūst saistošas tikai pēc to reģistrēšanas Uzņēmumu reģistrā

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušās ziņas par izmaiņām, kas tiek veiktas uzņēmumā un ir saistītas ar sankcionētu personu, Tieslietu ministrija vērš uzmanību uz tiesisko regulējumu valstī.

Izmaiņas, kuras tiek veiktas uzņēmumā, attiecībā pret trešajām personām, tas ir, darījumu partneriem, valsts iestādēm un citiem, ir spēkā tikai pēc izmaiņu reģistrēšanas (publiskošanas) Uzņēmumu reģistrā.

Aktuālo informāciju par uzņēmumu, tostarp tā personām - valdi, dalībniekiem un patiesajiem labuma guvējiem ikviens bez maksas var skatīt Uzņēmumu reģistra informācijas tīmekļvietnē https://info.ur.gov.lv.

Uzsverams, ka Uzņēmuma reģistra tīmekļvietnē publicētā informācija ir patiesa un ticama, un atbilst Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra vesto reģistru ierakstiem un citām reģistrētajām ziņām.

Uzņēmuma reģistrs šobrīd konstatējis trīs gadījumus, kas varētu liecināt par mēģinājumiem apiet valstī noteikto sankciju sekas un kur pieteiktās izmaiņas skar sankcionētās personas. Informācija sniegta tiesībsargājošām iestādēm, un izmaiņas reģistra datos nav veiktas.

Uzņēmumu reģistrs ir valsts iestāde, kas uztur 14 reģistrus, tostarp uzņēmējdarbības, organizāciju un līgumu reģistrus.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties