21. Marts 2022 17:35
Jaunumi
Jānis Bordāns: Putina režīma paveiktie noziegumi Ukrainā tiks izmeklēti nacionālā un starptautiskā līmenī
No TM arhīva

Pirmdien, 21. martā, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko), lai apspriestu aktuālo situāciju saistībā ar Putina režīma iebrukumu Ukrainā.

Tikšanās laikā Jānis Bordāns no vēstnieka saņēma Ukrainas valdības apkopoto informāciju par fiziskām un juridiskām personām, kas atbalsta un attaisno Putina režīma militāro iebrukumu neatkarīgajā Ukrainā. Informācija tiks iesniegta kompetentajām institūcijām, lai tās uzsāktu faktu izvērtēšanu.

Tāpat arī abas amatpersonas apmainījās viedokļiem par to, ka Latvijā ieradušies kara bēgļi no Ukrainas sniegs informāciju un pierādījumus Latvijas izmeklēšanas iestādēm par Krievijas bruņoto spēku uzbrukumiem civiliedzīvotājiem vai civiliem objektiem.

Sarunas laikā ministrs uzsvēra, ka par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma attaisnošanu un slavināšanu Latvijā ir paredzēta kriminālatbildība. J.Bordāns arī apliecināja, ka Eiropas valstu reakcija uz Krievijas režīma pastrādātajiem noziegumiem būs ātra un visaptveroša. Šie noziegumi tiks izmeklēti nacionālā un starptautiskā līmenī, un tos pasaule nekad neaizmirsīs. Tieslietu ministra vadītā delegācija 24. martā dosies uz Hāgu, lai Eiropas valstu tieslietu ministru sanāksmē lemtu par praktiskiem un konkrētiem soļiem Krievijas režīma pastrādāto noziegumu izmeklēšanai.

Tieslietu ministrs ar vēstnieku pārrunāja arī Ukrainas bēgļu uzņemšanu Latvijā. Pēc Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem apmeklējuma pagājušajā nedēļā Jānis Bordāns pozitīvi vērtē tā darbībā īstenoto vienas pieturas aģentūras principu, lai Ukrainas iedzīvotāji pēc ierašanās Latvijā vienuviet var saņemt visus nepieciešamos pakalpojumus un palīdzību gan no valsts, gan no pašvaldības iestādēm. Ministrs atzinīgi novērtēja arī Valsts probācijas dienesta brīvprātīgo iesaistīšanos Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pakalpojumu sniegšanā. Savukārt Ukrainas vēstnieks atzinīgi novērtēja Ukrainas iedzīvotāju uzņemšanas procesa organizēšanu kā Rīgā, tā Rēzeknes novada pašvaldībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties