24. Marts 2022 13:16
Jaunumi
Eiropas Prokuroru konsultatīvās padomes Darba grupas sanāksmē skaidro prokurora lomu vides aizsardzībā

24.–25. martā virtuālā formātā norisinās jau trīsdesmitā Eiropas Prokuroru konsultatīvās padomes (Consultative Council of European Prosecutors) (Padome) Darba grupas sanāksme. Latviju Padomes Darba grupā pārstāv Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko.

Sanāksmē piedalās 14 dalībnieki – Padomes Biroja pārstāvji – Padomes prezidents Antonio Verčers Nogera (Antonio Vercher Noguera, Spānija), viceprezidente Jana Zezulova (Jana Zezulova, Čehija), Žuzē Manuels Santuss Paiss (José Manuel Santos Pais, Portugāle) un Roberts Vallners (Robert Wallner, Lihtenšteina) – un Darba grupas locekļi – pārstāvji no Melnkalnes, Dānijas, Zviedrijas, Latvijas, Armēnijas, Itālijas, Ungārijas, Turcijas un Igaunijas –, kā arī Padomes Dzimumu līdztiesības referente Gordana Bosiļcica (Gordana Bosiljcic, Bosnija un Hercegovina).

Sanāksmes ievadā ar saviem ziņojumiem uzstājās Padomes prezidents, Biroja locekļi, Darba grupas dalībnieki un Sekretariāta pārstāvji, taču galvenā apskatāmā tēma trīsdesmitajā Padomes sanāksmē ir  Padomes Viedokļa Nr. 17 (2022) projekta izstrāde par prokuroru lomu vides aizsardzībā.

Vides jautājumi ir kļuvuši par aktuālu tematu dažādu jomu speciālistiem kā nacionālajā, tā starptautiskajā līmenī, tostarp arī juridiskās nozares profesionāļiem, īpaši prokuroriem. Iecerēts, ka Darba grupas izstrādātais Viedokļa projekts gala redakcijā varētu tikt apstiprināts šī gada nogalē.

Padome tika izveidota 2005. gada 13. jūlijā ar mērķi attīstīt uz vienotiem principiem balstītu sabiedrības drošības, noziedzības novēršanas un indivīdu tiesību aizsardzības politiku un profesionālo pienākumu veikšanai nepieciešamos instrumentus. Padome sagatavo un sniedz priekšlikumus Eiropas Padomes Ministru komitejai par Eiropas prokuratūru prakses un attīstības jautājumiem, kā arī organizē ikgadējās Eiropas ģenerālprokuroru konferences. Padomē apvienojušās 47 valstis un vēl vairākas valstis – Vatikāns, ASV, Kanāda, Japāna, Meksika, Kazahstāna un Maroka – ar dažādām pilnvarām ieņem novērotāja statusu. Kā novērotāji Padomē darbojas arī Starptautiskā prokuroru asociācija un  biedrība „Eiropas tiesneši demokrātijai un brīvībām" (The association „Magistrats européens pour la démocratie et les libertés").

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties