25. Marts 2022 09:49
Jaunumi
Latvija un ANO dalībvalstu vairākums pieņem ANO ĢA rezolūciju par Krievijas agresijas Ukrainā graujošajām humanitārajām sekām

24. martā Ņujorkā ANO Ģenerālā asambleja (ĢA) ārkārtas speciālā sesijā pieņēma rezolūciju “Agresijas pret Ukrainu humānās sekas”. Ar šo rezolūciju tiek pausts pārliecinošs ANO dalībvalstu vairākuma nosodījums Krievijas agresijai pret Ukrainu. Krievijas karadarbība Ukrainā – brutālie aviācijas uzlidojumi, apdzīvoto vietu aplenkumi, uzbrukumi civiliedzīvotājiem, tostarp žurnālistiem, civilo un kultūras objektu iznīcināšana, vietējo amatpersonu nolaupīšana, kā arī uzbrukumi diplomātiskajām pārstāvniecībām – izraisījušas graujošas humānās sekas, kādas Eiropā nav piedzīvotas kopš Otrā pasaules kara.

Rezolūcija atkārtoti pieprasa nekavējoties pārtraukt militārās aktivitātes Ukrainā un izvest Krievijas karaspēku no Ukrainas teritorijas. Tiek pausts stingrs atbalsts Ukrainas suverenitātei, neatkarībai, vienotībai un teritoriālajai nedalāmībai tās starptautiski atzītajās robežās.     

Balsojumā rezolūciju atbalstīja 140 valstis. Krievija, Baltkrievija un trīs valstis balsoja pret, savukārt 38 valstis atturējās, bet 10 nepiedalījās balsojumā.

Latvija stingri nosoda Krievijas agresiju un tās īstenoto brutālo uzbrukumu Ukrainai, kuru atbalsta Baltkrievijas režīms. Latvija pieprasa nekavējoties pārtraukt Krievijas īstenotās militārās darbības, izvest visus Krievijas militāros spēkus no Ukrainas un sniegt nepieciešamo palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties