28. Marts 2022 19:16
Jaunumi
Apstiprina E-lietas 2. posma projekta vadības un administrēšanas modeli

Pirmdien, 28. martā, apstiprināts E-lietas 2. posma projekta vadības un administrēšanas modelis, kas nosaka, ka Tiesu administrācija vadīs E-lietas – izmeklēšanas un tiesvedības procesu pilnveide – 2. posma projektu centralizēti Tieslietu ministrijas padotības iestādēs – Tiesu administrācijā, Ieslodzījuma vietu pārvaldē, Valsts probācijas dienestā un Juridiskās palīdzības administrācijā. Ieslodzījuma vietu pārvalde, Valsts probācijas dienests un  Juridiskās palīdzības administrācija būs projekta partneri. Savukārt Latvijas Republikas prokuratūra sadarbībā ar Tiesu administrāciju atsevišķi īstenos otru E-lietas 2. posma programmas projektu attiecībā uz Prokuratūras informācijas sistēmas (PROIS) attīstību.

Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma (AF) plāna 2. komponentes “Digitālā transformācija” 2.1. reformu un investīciju virziena “Valsts pārvaldes, t.sk. pašvaldību digitālā transformācija” investīcijas 2.1.2.1.i. “Pārvaldes centralizētas platformas un sistēmas” ietvaros plānots īstenot E-lietas – izmeklēšanas un tiesvedības procesu pilnveide - 2. posmu.

E-lietas 2. kārtas ietvaros Tiesu administrācija sadarbībā ar partneriem attīstīs E-lietas koplietošanas risinājumu platformu un Tiesu informatīvās sistēmu  (TIS), Ieslodzījuma vietu informācijas sistēmu, Valsts probācijas dienesta  informācijas sistēmu, nodrošinot TIS integrāciju ar Valsts Kompensācijas reģistru un Juridiskās palīdzības reģistru, kā arī  izstrādās jaunus e-pakalpojumus e-lietas portālā.

Savukārt Latvijas Republikas prokuratūras  projekta ietvaros notiks PROIS turpmāka attīstība.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties