30. Marts 2022 12:05
Jaunumi
Tiesneši un tiesu darbinieki piedalās tiesvedības norises elektronisko procesu attīstībā

Lai sekmētu tiesu darba pāreju uz digitālu formātu un pilnveidotu Tiesu informatīvās sistēmas funkcionalitāti, nodrošinot sistēmas lietotāju iesaisti un informēšanu par plānotajiem uzlabojumiem, Tiesu administrācija ir izveidojusi darba grupu.

Darba grupā piedalās 34 tiesneši no visām tiesu instancēm un katras tiesību nozares, kā arī tiesu darbinieki, piemēram, tiesnešu palīgi, kanceleju darbinieki, un Tiesu administrācijas pārstāvji.

Darba grupas uzdevums būs izstrādāt priekšlikumus Tiesu informatīvās sistēmas pilnveidošanai, piedalīties e-lietas koplietošanas komponenšu izstrādes procesos (piemēram, piedalīties sarunās ar izmaiņu izstrādātājiem, iesaistīties darba uzdevumu saskaņošanā, testēšanā u.c.). Darba grupas dalībnieki iesaistīsies lietvedības moduļa, skenētāja un digitālo lietas materiālu šķirstītāja rīku izstrādē un pilnveidē, kā arī e-lietas portālā pieejamo veidlapu papildināšanā. Tāpat darba grupa tiks iesaistīta konkrēta tiesvedības procesa aktuālo prakses jautājumu risināšanu.

Līdz 2023. gada beigām plānots īstenot uzlabojumus, lai tiesas pilnībā pielāgotos darbam ar e-lietu digitālā vidē, bet e-lietas projekta 2. posma noslēgums plānots 2026. gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties