31. Marts 2022 14:47
Jaunumi
Palielina atlīdzību par vienīgās dzīvojamās telpas atsavināšanu sabiedrības vajadzībām

Saeima ceturtdien, 31. martā, trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā. Ar tiem cita starpā paredzēts palielināt atlīdzību par vienīgās dzīvojamās telpas atsavināšanu. 

Gadījumā, ja nekustamais īpašums, kas tiek atsavināts sabiedrības vajadzībām, ir tā īpašniekam vienīgā piederošā dzīvojamā telpa, kurā viņš paziņojuma nosūtīšanas dienā dzīvo, atlīdzību palielinās par pieciem procentiem no nekustamā īpašuma tirgus vērtības. 

Institūcija, kura būs atbildīga par attiecīgo sabiedrības vajadzību nodrošināšanu, izvērtējot atlīdzības palielināšanas kritērijus, iegūs gan zemesgrāmatu datus par īpašniekam piederošajiem citiem nekustamajiem īpašumiem, gan balstīsies uz paša īpašnieka apliecinājumu, ka viņš konkrētajā nekustamajā īpašumā dzīvo. 

Kā atzīmēts likumprojekta anotācijā, dzīvojamās telpas sabiedrības vajadzību īstenošanai veikto projektu ietvaros tiek atsavinātas salīdzinoši reti. 

Tāpat ar likumu risināti gadījumi, kad sabiedrības vajadzību nodrošināšanai nepieciešama zeme vai būve, kas vēl nav ierakstīta zemesgrāmatā, kā arī – kad atsavināmā nekustamā īpašuma īpašnieks ir miris.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties