6. Aprīlis 2022 15:56
Jaunumi
Valsts prezidents izsaka atbalstu priekšlikumiem par Satversmes tiesas procesa regulējuma pilnveidi
Ilmārs Znotiņš, VPK

Valsts prezidents Egils Levits šodien tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu un priekšsēdētāja vietnieci Irēnu Kucinu, viņus apsveicot ar ievēlēšanu amatā un pārrunājot abu konstitucionālo orgānu – Valsts prezidenta institūcijas un Satversmes tiesas – sadarbību.

A. Laviņš informēja, ka ir sagatavoti priekšlikumi Satversmes tiesas likuma grozījumiem, kas ir saistīti ar Satversmes tiesas procesa regulējuma pilnveidi, lai nodrošinātu ātrāku un modernāku tiesas procesuālo darbību, tajā skaitā paātrinātā tiesas Valsts prezidents izteica atzinīgu novērtējumu sagatavotajiem likuma grozījumiem un to tālākai virzībai Saeimā.

Tāpat tikšanās dalībnieki pārrunāja š.g. septembrī gaidāmo Satversmes tiesas starptautisko konferenci, kas būs veltīta ilgtspējai kā konstitucionālo tiesību vērtībai. Valsts prezidents atsaucās Satversmes tiesas aicinājumam piedalīties ar galveno priekšlasījumu šajā konferencē, kas vienkopus Rīgā pulcēs vairāk nekā simt Eiropas valstu konstitucionālo tiesu pārstāvju.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties