7. Aprīlis 2022 17:59
Jaunumi
Tiesneši piedalās mācībās par neiecietības novēršanu un apkarošanu
No TA arhīva

7. un 8. aprīlī Līgatnē norisinās Eiropas Komisijas projekta “Kapacitātes veidošana un izpratnes paaugstināšana neiecietības novēršanai un apkarošanai Latvijā – CALDER” mācības, lai papildinātu Valsts policijas, tiesu, Latvijas Republikas Prokuratūras un Sabiedrības integrācijas fonda darbinieku zināšanas naida noziegumu un naida runas atpazīšanā, izmeklēšanā un novēršanā, tādējādi, nodrošinot profesionālu reaģēšanu uz iespējamām naida noziegumu izpausmēm.

Mācību mērķis ir papildināt zināšanas par to, kas ir naida noziegumi un naida runa, un ar ko tie atšķiras no citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tiesneši kopā ar policistiem, prokuroriem un Sabiedrības Integrācijas fonda darbiniekiem stiprinās zināšanas nacionālajā un starptautiskajā normatīvo aktu regulējumā naida noziegumu jomā, to identificēšanā, izmeklēšanas taktikā, kā arī dažādiem sabiedrības stereotipiem un aizspriedumiem, to cēloņiem un izpausmēm.

Pasākumā piedalās Zemgales rajona tiesas (Dobelē) tiesnese Inga Putra, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Vita Rūsiņa, Zemgales rajona tiesas (Ogrē) tiesnese Inese Punte un Rēzeknes tiesas priekšsēdētājs Pēteris Novičenoks.

Mācības tiek organizētas EK finansētā projekta “Kapacitātes veidošana un izpratnes paaugstināšana neiecietības novēršanai un apkarošanai Latvijā – CALDER” ietvaros, kura vadošais partneris ir Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte, savukārt partneri Sabiedrības Integrācijas fonds, Valsts policija, Latvijas Republikas Prokuratūra un Tiesu administrācija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties