8. Aprīlis 2022 17:46
Jaunumi
Baltijas valstu tieslietu ministri vienojas par kopīgu iesaisti atbalsta sniegšanā Ukrainai
No TM arhīva

Piektdien, 8. aprīlī, pēc Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra Jāņa Bordāna ielūguma Rīgā darba vizītē ieradās Igaunijas tieslietu ministre Marisa Laure un Lietuvas tieslietu ministre Evelīna Dobrovoļska. Tikšanās laikā Baltijas valstu tieslietu ministri pauda stingru nosodījumu Putina režīma uzsāktajam karam Ukrainā un apliecināja atbalsta sniegšanu Ukrainai, saucot pie atbildības kara noziegumu veicējus.

Baltijas valstu tieslietu ministri apliecināja gatavību veicināt Starptautiskās krimināltiesas uzsākto izmeklēšanu par Putina režīma pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainas teritorijā. Baltijas valstu pārstāvji ir vienisprātis, ka kopīgi jāsniedz atbalsts karā cietušajai Ukrainai, glābjot pašu svarīgāko – cilvēku dzīvības. Tāpat tieslietu ministri pauda atbalstu Ukrainai tiesiskuma nodrošināšanā un stiprināšanā pēc militāra iebrukuma, jo Putina režīma militārā agresija Ukrainā liecina, ka Krievijas Federācija, tāpat kā PSRS 1940. gadā, ir okupantu lielvalsts un 21. gadsimta agresors.

Vienlaikus tikšanās laikā Latvijas un Lietuvas tieslietu ministri vienojās, ka tuvākajās dienās dosies uz Kijivu, lai tiktos ar Ukrainas tieslietu ministru un runātu par kopīgu iesaistīšanos Putina režīma kara noziegumu izmeklēšanā.

Tikšanās noslēgumā Baltijas valstu tieslietu ministri nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa un godināja Latvijas brīvības cīnītāja Gunāra Astras piemiņu pie viņam veltītā pieminekļa "Nebaidies!”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties