11. Aprīlis 2022 13:27
Jaunumi
Jaunie tiesneši apmeklē Satversmes tiesu, lai uzsāktu dialogu par Satversmes piemērošanu

8. aprīlī Satversmes tiesu apmeklēja 11 jaunie tiesneši, lai uzsāktu dialogu par tiesas pieteikumu Satversmes tiesai un Satversmes normu piemērošanu.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš uzrunā jaunajiem tiesnešiem uzsvēra tiesneša atbildību par taisnīga sprieduma pieņemšanu. “Jebkuras lietas izskatīšanā svarīgs ir tās rezultāts – taisnīgs, pamatots, tiesību normām atbilstošs nolēmums. Taisnīgs spriedums ir tiesneša profesionalitātes, objektivitātes un neatkarības mēraukla.” uzsvēra Satversmes tiesas priekšsēdētājs.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš jaunajiem tiesnešiem sniedza arī priekšlasījumu par sadarbība principu un tiesnešu lomu civilprocesā.

Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājs Kristaps Tamužs ar jaunajiem tiesnešiem pārrunāja Satversmes iztulkošanas un piemērošanas metodoloģiju. Savukārt tiesas padomniece Elīna Podzorova sniedza priekšlasījumu par tiesas pieteikums Satversmes tiesai. Par Satversmes tiesas judikatūras datubāzes lietošanu prezentāciju sagatavoja tiesas padomnieks Gatis Bārdiņš.

Vizīte notika Latvijas Tiesnešu mācību centra rīkotās jauno tiesnešu mācību programmas ietvaros. Tā ir ievadmācība jaunajiem tiesnešiem, lai sagatavotu patstāvīgam tiesneša darbam. Programmu īsteno Latvijas Tiesnešu mācību centrs sadarbībā ar pieredzējušiem tiesnešiem un dažādu nozaru vadošajiem profesionāļiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties