13. Aprīlis 2022 17:02
Jaunumi
Prokurora amata pretendentiem grūtības sagādā vispārējo un juridisko zināšanu pārbaudījuma pirmā kārta

11. aprīlī norisinājās prokurora amata kandidātu pārbaudījuma pirmā kārta – tests, kurā tiek pārbaudītas pretendenta vispārējās un juridiskās zināšanas, tai skaitā izpratne par valstij un sabiedrībai nozīmīgiem faktiem, kā arī par tiesību normām, kas saistītas ar prokurora ikdienas pienākumu pildīšanu.

Testā ir četrdesmit jautājumi ar atbilžu variantiem, un tā izpildei noteiktais laiks ir četrdesmit minūtes. Atbildot un iegūstot vismaz 30 punktus, pretendents tiek pielaists pārbaudījuma otrajai kārtai.

Uz šo pārbaudījumu bija pieteikušies 38 pretendenti, ieradās 35, no kuriem 11 veiksmīgi izpildīja testu un tiek pielaisti pārbaudījuma otrajai kārtai.

Pretendentiem grūtības sagādāja galvenokārt juridisko zināšanu jautājumi, piemēram, tikai deviņi no viņiem varēja pareizi atbildēt uz jautājumu, ka drošības nauda ir procesuālais piespiedu līdzeklis, tikai aptuveni trešā daļa zināja, ka, veicot kriminālprocesu, jāpiemēro tā kriminālprocesuālā norma, kas ir spēkā procesuālās darbības veikšanas laikā. Astoņi pretendenti nezināja, ka prokuratūra ir patstāvīga tiesu varas institūcija un nav pakļauta Tieslietu ministrijai vai kādai citai institūcijai. Savukārt uz jautājumu, kurā gadā Latvija iestājās NATO, 27 pretendenti spēja atbildēt pareizi, ka tas bija 2004. gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties