26. Aprīlis 2022 09:00
Jaunumi
Kopīgā sanāksmē apspriež aktuālos jautājumus tiesu nolēmumu izpildē

22. aprīlī attālināti notika apgabaltiesu tiesnešu un zvērinātu tiesu izpildītāju apspriede par tiesu nolēmumu izpildi.

Sanāksmi ievadīja Latvijas zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Iveta Kruka ar prezentāciju par zvērināto tiesu izpildītāju pieteiktajiem aktuālajiem problēmjautājumiem tiesu nolēmumu izpildē, tajā skaitā par piespiedu izpildei iesniegtajiem izpildu dokumentiem, kuros norādīti dažādi izpildāmo darbību formulējumi, kas rada neskaidrības nolēmumu izpildē. Diskusijas daļā sanāksmes dalībnieki apsprieda arī citus izvirzītos jautājumus, lai kopīgi rastu vienotus risinājumus.

Kā sanāksmē norādīja apgabaltiesu pārstāvji, pagājušajā gadā, izskatot sūdzības par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību, būtiski vai tipiski pārkāpumi nav konstatēti.

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Līga Blūmiņa iepazīstināja ar Rīgas apgabaltiesas veikto apkopojumu par zvērinātu tiesu izpildītāju darbību Rīgas tiesu apgabala teritorijā. Neskaitot sūdzības par dažādiem procesuāliem jautājumiem, Rīgas apgabaltiesā 2021. gadā pēc būtības izskatītas 78 sūdzības par 32 zvērinātiem tiesu izpildītājiem, no tām deviņas sūdzības ir atzītas par pilnībā pamatotām, bet trīs – daļēji. Pēc tam, kad līdzīgā apspriedē pagājušajā gadā pārrunāts jautājums par uzturlīdzekļu piedziņas sākuma un beigu datumu, sūdzības šajā jautājumā vairs nav saņemtas, norādīja L. Blūmiņa.

Kurzemes apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāja Linda Vēbere informēja, ka Kurzemes apgabaltiesā pagājušajā gadā saņemts neliels skaits sūdzību par zvērinātu tiesu izpildītāju darbībām – 11, no kurām piecas bija identiskas un par viena tiesu izpildītāja darbībām, taču sūdzības iesniedzējs bija nokavējis termiņu sūdzību iesniegšanai. Citu apgabaltiesu pārstāvji informēja, ka šajā laika periodā ar problēmām zvērinātu tiesu izpildītāju darbībā nav saskārušies.

Apkopojot diskusijā izskanējušo, apgabaltiesu Civillietu tiesas kolēģiju pārstāvji aicināja tiesu izpildītājus biežāk izmantot Civilprocesa likumā noteiktās tiesības lūgt skaidrot izpildāmos nolēmumus un norādīja, ka tiesu izpildītāju aktualizētie problēmjautājumi tiks ņemti vērā, kā arī uz tiem tiks vērsta pirmās instances tiesu uzmanība.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties