28. Aprīlis 2022 07:16
Jaunumi
Tieslietu ministrija izstrādās tiesisko risinājumu turpmākajai rīcībai ar sankcionētajām personām iesaldētajiem līdzekļiem un mantu

Trešdien, 27. aprīlī, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa vadībā norisinājas Noziedzības novēršanas padomes (NNP) sēde, kurā apsprieda jautājumus par sankciju ieviešanu un turpmāko rīcību ar iesaldētajiem līdzekļiem un mantu, kā arī atļautajiem izņēmumiem sankciju piemērošanā.

NNP uzdevumā Tieslietu ministrija sagatavos nepieciešamos tiesiskos risinājumus iespējamajai rīcībai ar sankcionētajām personām iesaldētajiem finanšu līdzekļiem un mantu. Informatīvo ziņojumu Tieslietu ministrija plāno iesniegt izskatīšanai valdībā.

Vienlaikus NNP sēdē Ārlietu ministrijai uzdots izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par Eiropas Savienības tiesību aktos atļautajiem izņēmumiem sankciju piemērošanā un Latvijas kompetentajām iestādēm šo izņēmumu piemērošanā.

Tāpat NNP sēdē atbildīgās iestādes Noziedzības novēršanas padomes locekļus informēja par Latvijas nacionālo rīcību gadījumos, kad notiek sankciju neievērošana un apiešana.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties