2. Maijs 2022 13:00
Jaunumi
29. aprīlī Kurzemes apgabaltiesā norisinājās seminārs par Augstākās tiesas resursu izmantošana tiesneša palīga darbā

Kurzemes apgabaltiesā 29. aprīlī sadarbībā ar Augstāko tiesu notika praktisks seminārs Kurzemes reģiona tiesu tiesnešu palīgiem – Augstākās tiesas resursu mērķtiecīga izmantošana tiesneša palīga darbā.

Semināru vadīja Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane un zinātniski analītiskais padomnieks Reinis Markvarts. 

Augstākās tiesas Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane vadīja semināru par Senāta nolēmumu un citiem Augstākās tiesas resursiem un praktisku nodarbību avotu pārbaudē un izmantošanā, savukārt zinātniski analītiskais padomnieks Reinis Markvarts – par tiesneša palīga lomu tiesību jautājumu izpētē un nepieciešamo praktisko iemaņu stiprināšanu.

Semināra laikā, tiekoties ar kolēģiem un daloties savstarpējā pieredzē par ikdienas darbu, Augstākās tiesas pārstāvji nodeva savas zināšanas un zinātību, kas bija noderīga ikdienas pienākumu efektīvākai veikšanai. Augstākās tiesas pārstāvji savukārt guva ierosmi savu darba pienākumu izpildei un idejas iespējamiem nepieciešamiem uzlabojumiem. Līdz ar to iegūtā pieredze bija abpusēji noderīga. 

Kurzemes apgabaltiesa pateicas Augstākajai tiesai un Tiesu administrācijai par ieguldījumu tiesnešu palīgu prasmju stiprināšanā, praktisko atbalstu un palīdzību semināra organizēšanā, cerot uz sadarbības turpināšanu. 

Seminārs tapis ESF projekta „Justīcija attīstībai” Nr. 3.4.1.0/16/I/001 ietvaros. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties