2. Maijs 2022 14:27
Jaunumi
Atzīmējot Satversmes simtgadi, Satversmes tiesa pirmo reizi Muzeju nakts ietvaros vērs savas durvis ikvienam interesentam

Atzīmējot Satversmes simtgadi, Satversmes tiesa 14. maijā pirmo reizi Muzeju nakts ietvaros aicinās interesentus apmeklēt tiesu, lai iepazītu Satversmes tiesas darbu un tās jaunizveidoto muzeju.

Satversmes tiesas Muzeju nakts tēma ir “Satversmes tiesa cilvēkam”, kurā atspoguļots tiesas uzdevums – aizstāvēt ikviena Latvijas iedzīvotāja Satversmē ietvertās pamattiesības. Muzeju nakts ietvaros interesenti varēs iegūt informāciju par Satversmes tiesas kompetenci un to, kā persona var iesniegt konstitucionālo sūdzību Satversmes tiesā.

Satversmes tiesa vienmēr bijusi atvērta dialogam ar sabiedrību, tomēr šogad pirmo reizi tā savas durvis vērs ikvienam interesentam, kurš Muzeju nakts ietvaros vēlēsies iepazīties ar Satversmes tiesas darba ikdienu.

Muzeju naktī tiesas apmeklētājiem būs iespēja satikt Satversmes tiesas tiesnešus un darbiniekus, kā arī apskatīt Satversmes tiesas telpas un apmeklēt tiesas jaunizveidoto muzeju, kas veltīts Satversmes tiesas vēsturei, tās attīstībai un tradīcijām.

Satversmes tiesas muzejs ir ilgi lolots projekts, kura ietvaros apzināta konstitucionālās kontroles attīstība Latvijā un sagatavoti materiāli par Satversmi un tajā ietvertajām vērtībām, veidota ekspozīcija par Satversmes tiesas attīstību un tradīcijām. Satversmes tiesas muzejs apmeklētājiem pirmo reizi tiks atvērts tieši Muzeju naktī.

Satversmes tiesa jebkuru interesentu gaidīs Muzeju naktī, 14. maijā, plkst. 17.00-23.00, Jura Alunāna ielā 1.

Satversmes tiesas videoaicinājums pieejams šeit.

Muzeju nakts ir starptautiska akcija, kas katru gadu vienlaikus notiek visā Eiropā.

Informācijai

Ierodoties Satversmes tiesā, apmeklētājiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai elektroniskā identifikācijas karte), kā arī jāiziet drošības pārbaude. Drošības apsvērumu dēļ Satversmes tiesas ēkā nav atļauts ienest bīstamus priekšmetus, kā arī ir aizliegts ierasties alkohola vai apreibinošu vielu ietekmē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties