2. Maijs 2022 15:15
Jaunumi
Prokuratūra no 2022. gada martā pabeigtajiem kriminālprocesiem elektronisko lietu katalogam nosūtījusi 84 % krimināllietu

2021. gada 1. decembrī stājās spēkā Kriminālprocesa likuma 18.1 nodaļa “Lietvedības īpatnības elektroniskajā krimināllietā”. Šīs nodaļas 317.1 panta pirmā daļa nosaka, ka kriminālprocesa lietvedību kārto un visus ar šo procesu saistītos dokumentus augšupielādē vai veido un glabā elektroniskajā krimināllietā.

Sākot ar 2022. gada janvāri, prokuratūra veic monitoringu par elektroniskās krimināllietas nosūtīšanu elektronisko lietu katalogam (ELK) vai tās nenosūtīšanas iemesliem.

Apkopojot datus par 2022. gada marta mēnesi, konstatēts, ka laika periodā no 2022. gada 1. marta līdz 31. martam prokuratūra kopā pabeigusi 784 kriminālprocesus, no tiem, nenododot krimināllietu tiesai, pabeigti 440 kriminālprocesi, bet tiesai nodotas 344 krimināllietas.

No pabeigtajiem kriminālprocesiem 657 krimināllietas jeb 84 % nosūtītas ELK.

Vislielāko skaitu krimināllietu no minētajā laika periodā pabeigtajiem kriminālprocesiem ELK nosūtījusi Daudznozaru specializētā prokuratūra un Austrumlatgales prokuratūra – 96 %, Nodokļu un muitas lietu prokuratūra – 94 %, Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūra – 91 % un Pierīgas prokuratūra – 90 %.

Galvenais iemesls, kāpēc lieta vēl nav nosūtīta ELK, kas konstatēts 106 gadījumos, ir tas, ka kriminālprocess pabeigts, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, vai kriminālprocess izbeigts, bet nolēmums vēl nav stājies spēkā. Šīs krimināllietas tiks nosūtītas ELK brīdī, kad nolēmums stāsies spēkā.

Prokuratūra uzskata, ka sasniegtais rādītājs ir vērtējams pozitīvi un jāturpina mērķtiecīgi virzīties uz sasniedzamo mērķi – simtprocentīgu lietu materiālu nosūtīšanu ELK.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties