2. Maijs 2022 18:00
Studenta Vārds
Noskaidroti Tiesībsarga tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās 2022 uzvarētāji
No TB arhīva

Sestdien, 30. aprīlī, Tiesībsarga birojā norisinājās Tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās 2022 mutiskā daļa. Vakara noslēgumā tika sumināti visi dalībnieki un tiesneši, kā arī noskaidroti izspēles uzvarētāji.

2022. gada Tiesas procesa izspēlē cilvēktiesībās 1. vietu ieguva Latvijas Universitātes komanda “Sapere aude” (dalībnieces Viktorija Gilberte, Alise Gailīte un Terēza Vāgentroca). Komanda balvā saņēma iespēju piedalīties Eiropas Tiesību zinātņu studentu asociācijas ELSA vasaras skolā Zadaras Universitātē, Horvātijā, kur tiks apgūtas dažādas ar cilvēktiesībām un globalizāciju saistītas tēmas.

2. vietu un nomināciju “Labākais rakstiskais darbs” izcīnīja Rīgas Juridiskās augstskolas komanda “Otrpus ekrānam” (dalībnieces Estere Leina Legzdiņa, Aleksandra Sonja Miķelsone, Elīza Ance Kalniņa). Arī nominācijā “Labākais orators” laurus plūca komandas “Otrpus ekrānam” pārstāve Aleksandra Sonja Miķelsone. Finālisti balvā saņēma žurnāla “Jurista Vārds” abonementu sešiem mēnešiem, kā arī tematiskas grāmatas jaunu zināšanu apguvei.

Pusfinālā ar izcilu sniegumu piedalījās komandas “BEN10” (Emīlija Branda, Beāte Petrone un Nikola Salniņa) un “Unus pro omnibus et omnia pro uno” (Vanesa Vīndedze, Hannelora Voiciša un Ādams Vizulis) no Latvijas Universitātes. Mutvārdu izspēlē piedalījās arī komandas “Aurea Medocritas” (Laura Čuprinska, Evita Ivanova un Egita Roze) no Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, “Non progredi est regredi” (Līga Rode, Kitija Ozoliņa un Laura Ababkova) no Biznesa augstskolas “Turība”, “SAJIES” (Rūdolfs Vucāns, Beāte Kržanoviča un Sandra Grobiņa) no Latvijas Universitātes un “Tiesības zināt” (Elīna Krampuža, Baiba Dābola un Sigita Rozīte) no Juridiskās koledžas.

Balvas pasniedza arī pasākuma atbalstītāji. Publisko tiesību institūta direktora Arvīda Dravnieka vārdā tika pasniegta balva Aleksandrai Sonjai Miķelsonei (“Otrpus ekrānam”), Beātei Petronei (“BEN10”) un Terēzai Vāgentrocai (“Sapere aude”) – dalība Bīriņu konstitucionālās tiesībpolitikas seminārā. Satversmes tiesas īpašo simpātijas balvu tiesnesis Artūrs Kučs pasniedza komandas “BEN10” dalībniecei Nikolai Salniņai, savukārt komanda “Non progredi est regredi” no BA “Turība” ieguva žurnāla “Jurista vārds” simpātiju balvu, ko pasākuma laikā pasniedza galvenā redaktore Dina Gailīte.

Jauniešu sniegumu dienas garumā vērtēja profesionāļi no Tiesībsarga biroja, Satversmes tiesas, administratīvajām tiesām, Iekšlietu ministrijas, Valsts robežsardzes, Latvijas pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās biroja, Saeimas Juridiskā biroja, kā arī nevalstiskā sektora pārstāvji no biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem”, patvēruma “Drošā māja” un Publisko tiesību institūta, kā arī no Nīderlandes vēstniecības Latvijā un izspēles sponsora un sadarbības partnera “Latvijas vēstnesis” un konkrēti žurnāla “Jurista vārds”.

Finālā Satversmes tiesā tiesnešu krēslos sēdās tiesībsargs Juris Jansons, Satversmes tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa, Iekšlietu ministrijas Valsts sekretāra vietnieks un Juridiskā departamenta direktors Vilnis Vītoliņš, Tiesībsarga biroja Pilsonisko un politisko tiesību nodaļas vecākā juriste Baiba Kiršteina un biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” pārstāve Evija Strupiša. Pēc fināla dalībnieku vērtējuma Kristīne Līce ieguva diplomu nominācijā “Labākais tiesnesis”.

Tiesībsarga birojs no sirds sveic visus dalībniekus un saka lielu paldies visām komandām, treneriem, līdzjutējiem un palīgiem, kā arī ikgadējiem atbalstītājiem – Satversmes tiesai, izdevumam "Jurista Vārds” un Tiesu namu aģentūrai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties