5. Maijs 2022 06:58
Jaunumi
Kampaņā “Es, Tu un Satversme” jau pirmajos divos mēnešos iesaistījušies vairāk nekā 5100 skolēnu

Satversmes simtgadei veltītās izglītojošās kampaņas pirmajos divos mēnešos vairāk nekā 5100 skolēni no 100 skolām tikušies ar Satversmes vēstnešiem. Kopumā kampaņas ietvaros 80 Satversmes vēstneši ir vadījuši vairāk nekā 150 vieslekcijas visā Latvijā. Kampaņu skolēniem “Es, Tu un Satversme” kopš 2022. gada 28. februāra īsteno Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai stiprinātu jauniešu izpratni par demokrātiju un tās nozīmi mūsu ikdienā.

Satversmes vēstneši juristi apmeklē dažādas skolas visā Latvijā, lai skolēnus iepazīstinātu ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā. Skolu atsauksmēs par tikšanos ar Satversmes vēstnešiem skolēni īpaši novērtējuši viņu spēju pasniegt informāciju saprotamā veidā. Tāpat Satversmes vēstneši sarunās ar jauniešiem aicinājuši arī viņus pašus iesaistīties un sniegt savu devumu valsts attīstībai nākotnē, tāpat atsauksmēs par notikušajām lekcijām skolēni atzinīgi vērtējuši kā Satversmes vēstneši prezentē jurista profesiju un stāsta par savu ikdienas darbu.

Šodien ir īpaši svarīgi novērtēt un runāt par demokrātiju un tās nozīmi. Izglītojošā kampaņa norisinās divos posmos: pavasara posms sākās 2022. gada 28. februārī, savukārt rudens posms – no 12. septembra. Šobrīd maijā skolā turpinās pavasara vieslekcijas, izglītojot jauniešus par Satversmi un tās nozīmi.

Satversmes simtgades jubilejas gadā svarīgs notikums būs 9. klašu absolventiem visā Latvijā – viņi visi izlaidumos saņems īpašu dāvanu – “Latvijas Vēstneša” sagatavoto izdevumu skolu jaunatnei “Satversme kabatā”. Izdevums lieti noderēs jauniešiem tālāko mācību gaitā un būs ieguldījums viņu izpratnes veicināšanā par demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti.

Vienlaikus par dalību izglītojošajā kampaņā interesi izrādījuši arī Eiropas Latviešu apvienības pārstāvji, organizējot jauniešiem augustā Eiropas Vasaras skolā Palsmanē tikšanos ar Satversmes vēstnesi – Ministru prezidenta biedru, tieslietu ministru Jāni Bordānu. 

Izglītojošā kampaņa “Es, Tu un Satversme” ir viena no daudzām aktivitātēm Satversmes simtgades gadā.  Informācija par Satversmes simtgadi (vēsture, mūsdienas, pasākumi) pieejama šeit, kā arī Tieslietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties