5. Maijs 2022 19:18
Jaunumi
Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas iekšlietu ministri Kijivā paraksta sadarbības deklarāciju

5. maijā Baltijas valstu un Polijas iekšlietu ministri tikās Kijivā, lai parakstītu deklarāciju, kuras mērķis ir spēcināt starpvalstu sadarbību un atjaunot mieru un drošību Eiropas reģionā.

Ar šīs deklarācijas palīdzību tiks radīti nepieciešamie nosacījumi, lai pastiprinātu sadarbību iekšlietu jomā un sniegtu saskanīgu un operatīvu atbalstu Ukrainas iekšlietu dienestiem. Deklarācijas ietvaros plānots stiprināt cīņu pret pārrobežu noziedzību, tai skaitā cilvēku nelikumīgu pārvietošanu pāri robežām, kopīgiem spēkiem cīnoties pret cilvēktirdzniecību. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ievainojamām grupām – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un bērniem, kas šķērso robežu bez pavadoņa. Paredzēts cieši sadarboties, veicinot Ukrainas iekšlietu infrastruktūras atjaunošanu. Tāpat deklarācijā noteikts, ka iekšlietu dienesti sniegs atbalstu savas kompetences ietvaros, palīdzot ar ekspertiem un cilvēkresursiem.

“Krievijas iebrucēji aiz sevis atstāj iznīcību, nogalinot civiliedzīvotājus un sagraujot cilvēku mājas un infrastruktūru. Cīņa, kuru Ukraina izcīna tagad, ir cīņa par demokrātiju un tiesībām dzīvot suverēnā valstī, nebaidoties no agresīviem kaimiņiem. Mēs Latvijā ukraiņu sāpi jūtam ļoti asi un zinām, ko nozīmē cīnīties par savu suverenitāti. Ministru kabinets jau šobrīd atbalstījis materiāltehniskā atbalsta sniegšanu Ukrainas iekšlietu nozarei – robežsargiem, glābējiem un policijai. Deklarācijas parakstīšana ir mūsu reģiona solidaritātes apliecinājums,” atzīmēja iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Vizītes laikā iekšlietu ministri apmeklēja daļēji iznīcināto Hostomeļu, pieredzot īslaicīgās Krievijas okupācijas sekas un uzklausot Nacionālās Gvardes piedzīvoto, sargājot lidostu no okupantiem. Ministri tika iepazīstināti ar to, kā tiek veikta saspridzināto dzīvojamo māju gruvešu novākšana, kā arī apskatīja Hostomeļas lidostu un lidaparāta “Mriya” angāru.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties