6. Maijs 2022 13:34
Jaunumi
Prokurori no visas Eiropas pulcējas starptautiskā konferencē Palermo

5.–6. maijā Palermo (Itālija) norisinās Eiropas prokuroru konference. Lai piedalītos konferencē, uz Palermo devies arī Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko.

Konference tiek organizēta Itālijas prezidentūras Eiropas padomes Ministru komitejā ietvaros un tās organizatori ir Itālijas Kasācijas tiesas Ģenerālprokuratūra, Ārlietu ministrija un Tieslietu ministrija sadarbībā ar Eiropas Padomi.

Plenārsēdi atklāja Itālijas Kasācijas tiesas ģenerālprokurors Džovanni Salvi (Giovanni Salvi). Konferences dalībniekus uzrunāja arī Sicīlijas Reģionālās asamblejas prezidents Džanfranko Mičičē (Gianfranco Miccichè), Palermo mērs Leoluka Orlando (Leoluca Orlando), Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Benedetto Della Vedova (Benedetto Della Vedova) un ģenerālsekretāre Marija Pejčinoviča Buriča (Marija Pejčinović Burić).

Konferences pirmajā dienā tās dalībnieki pievērsās jautājumiem, kas skar prokuroru neatkarību, autonomiju un atbildību individuālo tiesību aizsardzības kontekstā, kā arī sprieda par kopīgiem izaicinājumiem saistībā ar cilvēktiesību aizsardzību.

Pirmajā konferences dienā, pieslēdzoties tai attālināti, klātesošos uzrunāja arī Ukrainas ģenerālprokurore Irina Venediktova, stāstot par dramatiskiem šī brīža izaicinājumiem, izmeklējot Krievijas karavīru cilvēktiesību pārkāpumus.

Savukārt šodien, 6. maijā, konferences otrajā dienā uzmanība tiks pievērsta noziegumu pret vidi izmeklēšanai un kriminālvajāšanai – kā pārvarēt šķēršļus un nodrošināt efektīvu prokurora iesaistīšanos. Prokurori diskutēs arī par finanšu noziegumiem virtuālajā vidē un par to, kā veidot rezultatīvu starptautisko sadarbību šādu noziegumu izmeklēšanā.

Pēdējā konferences darba sesija notiks Učiardones cietuma Aulas bunkurā (Palermo Aula Bunker of the Ucciardone prison) un to vadīs ģenerālprokurors Džovanni Salvi, klātesot Itālijas prezidentam Serdžo Matarellam (Sergio Mattarella). Darba kārtībā starp citiem runātājiem ir arī Palermo Apelācijas tiesas priekšsēdētājs Matteo Fraska (Matteo Frasca), Palermo Apelācijas tiesas ģenerālprokurore Lias Savas (Lia Sava), iekšlietu ministre Lucianas Lamorgeses (Luciana Lamorgese), tieslietu ministre Marta Kartabija (Marta Cartabia) un Augstākās tiesu padomes viceprezidents Deivids Ermini (David Ermini).

Konferencē piedalās arī delegācijas no Vidusjūras reģiona valstīm (Alžīrijas, Lībijas, Marokas un Tunisijas), Kanādas, Vatikāna un Amerikas Savienotajām Valstīm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties