16. Maijs 2022 12:02
Jaunumi
Tieslietu ministrija informē Tieslietu padomi par E-lietas projekta attīstību un Tieslietu akadēmijas izveides procesu

Pirmdien, 16. maijā, Tieslietu ministrija kopā ar Tiesu administrāciju informēja Tieslietu padomi par paveikto un turpmāk plānotajiem soļiem E-lietas programmas ieviešanas procesā. Vienlaikus Tieslietu ministrija sniedza aktuālo informāciju par īstenotajiem pasākumiem Tieslietu akadēmijas izveidē.

E-lietas platforma un e-lietas portāls darbojas jau vairākus mēnešus, šobrīd noslēdzies darbs pie tiesiskā regulējuma pielāgošanas e-lietas ieviešanai un tās sekmīgai darbībai, sēdē informēja Tieslietu ministrija. Tiesiskais regulējums nodrošina E-lietas platformas un tajā esošo koplietošanas risinājumu darbību un ietvaru, paredzot datu aprites pamatprincipus procesu elektroniskā vidē ietvaros.

Vienlaikus turpinās darbs arī pie citiem savstarpēji precizējošiem grozījumiem normatīvajos aktos, sekmīgai e-lietas procesu norisei elektroniskā vidē. Šī gada aprīlī darbu uzsākusi E-lietas uzraudzības padome, kas īsteno virsuzraudzību e-lietas programmas mērķu sasniegšanai, un starpinstitucionālā darba grupa, kas nodrošina vienotas nacionāla līmeņa e-lietas koncepcijas un vienotās e-lietas arhitektūras īstenošanu un attīstību, kā arī turpmāku e-lietas pārvaldības mehānisma darbību.

Tieslietu ministrija informēja Tieslietu padomi arī par sekmīgi veiktajiem priekšdarbiem tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas celšanas sistēmas reformas nodrošināšanai. Pateicoties piešķirtajam finansējumam no ES Atveseļošanas fonda, līdz 2025.gadam tiks izveidota Tieslietu akadēmija, lai nodrošinātu profesionālās kvalifikācijas pilnveidi tiesnešiem, prokuroriem, tiesu un prokuratūras iestāžu darbiniekiem, kā arī izmeklētājiem starpdisciplināros jautājumos, kas būtiski tiesas spriešanā. Papildus tiks nodrošināti arī mācību pasākumi projekta mērķgrupām, tādējādi paplašinot tiesu sistēmas profesionāļiem kvalifikācijas pilnveides iespējas un sekmējot vienotas izpratnes veidošanos starp tiesvedības procesā iesaistītajām amatpersonām.

Papildu informācija

  • E-lieta ir viena no digitālās transformācijas iniciatīvām, kura vairākos posmos paredz pakāpenisku pāreju uz elektronisku izmeklēšanas, tiesvedības un nolēmumu izpildes procesu.
  • Tieslietu akadēmijas izveide ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā. 2021. gadā Tieslietu padome vienbalsīgi atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto koncepciju tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas celšanas sistēmas reformai.
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties