18. Maijs 2022 15:23
Jaunumi
Pie administratīvās atbildības saukti četri deputāti

No 6. janvāra līdz 18. aprīlim pie administratīvās atbildības saukti četri 13. Saeimas deputāti, teikts ziņojumā, ko Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai sniedzis Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra ziņām no Sodu reģistra deputāts Aldis Gobzems deviņas reizes pie administratīvās atbildības saukts par noteiktās sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, bet septiņas reizes - par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu. Tāpat deputāts pie administratīvās atbildības saukts par mutes un deguna aizsega nelietošanu normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos, kā arī par noteikto uzturēšanās darbību ierobežojumu pārkāpšanu aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem. Deputātam A. Gobzemam visos gadījumos piemērots naudas sods.

Pie administratīvās atbildības saukts arī deputāts Juris Pūce, un naudas sods viņam piemērots par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas izdarīts vietā, kas apzīmēta ar ceļa zīmēm "Apdzīvotas vietas sākums" vai "Dzīvojamā zona".

Deputātam Ērikam Pucenam brīdinājums piemērots par transportlīdzekļa vadīšanu, ja vadītājam nav klāt vadītāja apliecības vai personu apliecinoša dokumenta, savukārt naudas sods - par tālruņa, piezīmjbloka, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, ja transportlīdzeklis atrodas kustībā.

Savukārt deputāts Andris Skride saukts pie administratīvās atbildības, un naudas sods viņam piemērots par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate.

Mandātu komisija ziņojumu par administratīvi sodītajiem deputātiem lūgs iekļaut Saeimas 26. maija sēdes darba kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties