18. Maijs 2022 16:56
Jaunumi
Saeima otrajā lasījumā lems par grozījumiem, kas paredz, ka par vardarbīgiem nodarījumiem sodīta persona nevarēs kļūt par aizbildni, kamēr sodāmība būs spēkā

Saeima ceturtdien, 19. maijā, otrajā lasījumā lems par grozījumiem Civillikumā, kas paredz noteikt, ka par vardarbīgiem nodarījumiem sodīta persona nevarēs kļūt par aizbildni, kamēr sodāmība būs spēkā.

Galīgajā lasījumā plānots skatīt grozījumus, kas paredz precizēt regulējumu sociālo pakalpojumu piešķiršanai no kara bēgošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Deputāti otrajā lasījumā lems par grozījumiem Konkurences likumā, kas paredz arī izmaiņas tirgus dalībniekam piemērojamo naudas sodu apmērā.

Parlaments spriedīs arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas, tostarp paziņojums par Marijas Golubevas 13. Saeimas deputātes pilnvaru atjaunošanu. Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi Saeimas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Latvijas–Baltkrievijas pierobežā.

19. maija sēdes darba kārtībā ir 26 jautājumi. Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Desmit minūtes pēc Saeimas 19. maija kārtējās sēdes beigām plānots turpināt izskatīt 12. maija kārtējās sēdes darba kārtību. Tostarp deputātiem konceptuāli būs jālemj par grozījumiem Politisko partiju likumā, kas paredz likumā nostiprināt aizliegumu partijām savā darbībā publiski slavināt, noliegt vai attaisnot genocīdu, noziegumus pret cilvēci un mieru, kā arī kara noziegumus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties