24. Maijs 2022 14:43
Jaunumi
Īstermiņa ekspertes no Latvijas dodas misijās uz Armēnijas tieslietu institūcijām

Tiesu administrācija šobrīd īsteno projektu “Tieslietu sistēmas konsolidācija Armēnijā”, kura ietvaros maijā un jūnijā uz Erevānu misijās dosies divas Latvijas īstermiņa ekspertes – Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Ilona Rūķe un zvērināta advokāte Dana Rone.

Projekta mērķis ir sniegt ieguldījumu Armēnijas tieslietu sistēmas stiprināšanā, veicinot tiesu varas neatkarību, kvalitāti, efektivitāti un uzticēšanos tiesu sistēmas iestādēm. Šobrīd darbu Armēnijā ir uzsākušas divas īstermiņa ekspertes – civilprocesa jautājumos Ilona Rūķe, savukārt kā mediācijas eksperte Dana Rone.

Mediācijas ekspertes Danas Rones pienākums būs izpētīt labāko Eiropas Savienības praksi apmācību organizēšanā un kvalifikācijas prasību noteikšanā mediatoriem, kā arī papildināt Armēnijā esošos mediatoru standartus un palīdzēt izstrādāt tiesību aktus par mediatoru apmācību un kvalifikācijas apmācību organizēšanu.

Tiesnese Ilona Rūķe pētīs Eiropas Savienības labāko praksi par video un audioierakstu kā pierādījumu izmantošanu civilprocesā, izvērtēs Armēnijas tiesību aktus par video un audio pierādījumiem, kā arī sagatavos konkrētus ieteikumus attiecīgo normatīvo aktu uzlabošanai, pamatojoties uz Eiropas Savienības paraugpraksi un standartiem, vienlaikus ņemot vērā tiesību sistēmas un prakses īpatnības Armēnijā.

Projekta “Tieslietu sistēmas konsolidācija Armēnijā” vadošais partneris ir Vācijas Starptautiskās tiesiskās sadarbības fonds (Deutsche Stiftung für internationale rechtliche Zusammenarbeit e.V. (IRZ)), tā partneri ir Starptautiskās tiesiskuma sadarbības sabiedrisko interešu grupa “Expertise France” (Francija)  un Tiesu administrācija (Latvija).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties