26. Maijs 2022 17:00
Jaunumi
Ieskats filmas "Atver Satversmi" tapšanas aizkadros

Atzīmējot Latvijas Republikas Satversmes simtgadi, Latvijas Republikas oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis" un žurnāla “Jurista Vārds” redakcija sadarbībā ar Satversmes tiesu, piesaistot profesionāļus, ir sagatavojusi izglītojošu filmu "Atver Satversmi", kurā sniegti komentāri par Satversmes nozīmi un kuras tekstu lasa juristi.  

Projekta #Satversme100 ietvaros žurnāla “Jurista Vārds” redakcijā radās ideja, kā pievērst sabiedrības uzmanību Satversmes teksta unikālai dabai. Izglītojošā filma "Atver Satversmi" ir vērienīgs projekts, kurā videoformātā ietērpti Satversmes komentāri un Satversmes pantu lasījumi. Ar filmas starpniecību ikviens var iegūt informāciju par Satversmes rašanās vēsturi, tās piemērošanu un regulējuma saturu. 

Šajā filmā visas ir galvenās lomas, kuras šoreiz, kā jau minēts, ir iedalītas netipiskiem aktieriem – vairāk nekā 120 Latvijas juristiem, un arī “Jurista Vārda” komandai šī bija jauna pieredze, kas ievērojami atšķiras no ikdienas darba – žurnāla satura veidošanas. 

Šajā fotoreportāžā piedāvājam ieskatu filmas "Atver Satversmi" tapšanas aizkadros: esi zinošs – atver un iepazīsti Satversmi! Savukārt filmas sērijas jau tagad ikvienam interesentam ir pieejamas gan “Jurista Vārda” Youtube kontā, gan arī vietnē likumi.lv pie katras attiecīgās Satversmes nodaļas. Drīzumā tur būs pieejama arī filmas pilnā versija.  

Filma “Atver Satversmi” ir vērienīgs Latvijas juristu aicinājums ikvienam pilsonim izprast Latvijas valsts pamatlikumā ietvertos demokrātiskas valsts funkcionēšanas mehānismus un aizsargātās cilvēka pamattiesības. 

Foto: Sannija Matule (Jurista Vārds), kā arī 5 Ilmāra Znotiņa (Valsts prezidenta kanceleja) foto

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties